Haberler

İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi: Görevden alındığı anda kan bağışları hızla artacaktır

Güncelleme:

Kızılay'ın kan stoklarının azalması nedeniyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair haberlerin ardından bir tepki paylaşımı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Son dönemde eleştirilerin odağında bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı hedef alan İmamoğlu, "Bu şahıs görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkmış ve bu nedenle Kızılay Başkanı Kerem Kınık, tepkilerin odağına oturmuştu. İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirtmiş ve satışın normal bir durum olduğunu anlatmıştı.

AMELİYATLAR ERTELENMEYE BAŞLANDI

Ancak bu noktada yeni bir durum ortaya çıktı ve Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay, 4 günlük kan stoğunun kaldığını açıkladı. Birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor. Kamuoyunda ise Kızılay'a kan bağışının azalmasının sebebi olarak Kızılay Başkanı Kerem Kınık gösteriliyor.

İMAMOĞLU'NUN DA HEDEFİNDE KINIK VAR

Kınık'a yönelik istifa çağrılarının ardı arkası kesilmezken, Kızılay'ın başındaki isme tepki gösteren son isimse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

"ERTELENEN AMELİYATLAR, TÜKENEN STOKLAR BÜYÜK SORUN"

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kızılay'ın çok kan kaybettiğini ifade eden İmamoğlu, "Kızılay'ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi: Görevden alındığı anda kan bağışları hızla artacaktır

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekrem İmamoğlu Kerem Kınık Kızılay Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

500

Yorumlar (13)

Erkan Can :

görevden alınsa ne olacak,arkasındaki zihniyet aynı ..! sistem komple değişmeli ve millete zarar vermiş olanlar adalet onunde hesap vermeli

134
31
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Sen önce kendi işinle ilgilen, İstanbul Allah'a emanet...

42
105
yanıtYanıtla
Mustafa Usta:

İmamoğlu karşı çıkıyorsa zat-muhterem doğru yoldadır.vesselam.Durmak yok yola devam,insanoğluna selam.Anladı sen.

41
102
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Bir buraya karışmadığın kalmıştı. Tehdit eder gibi paylaşım yapmadığınız kalmıştı. Sizler bu şekilde açıklama yaptığınız sürece bu işin arkasında sizlerin olduğu gelir aklıma..

35
105
yanıtYanıtla
mustafa Can:

İmamoğlu İBB baskanı mısın kanallara çıkan herseyin uzmanlarından mı ? Sen önce şu toplu taşımaya çözüm bul insanlar binemiyor kalabalıktan

40
91
yanıtYanıtla
quantum :

Görevden alınması yetmez. Hem geçmişte hemde bu son yaşananlarla ilgili hesap vermesi gereken konular var. Faturası fazlasıyla kabarık

105
16
yanıtYanıtla
corci:

sorun aslında kızılay'ın başında kim olduğu da değil, kim tarafından idare edildiğinden. bu zattın değişmesi bile kızılay'ın imajını artık düzeltemez.

97
16
yanıtYanıtla
Ülkü Çam:

Kızılay da kan olmayınca devran dönmüyormuş demek ki kan ihtiyacını kızılay karşılıyormuş satmıyormuş yani maksat kızılayı itibarsızlaştırma ordan ekmek yeme çabası

21
92
yanıtYanıtla
Hsn:

Kerem Kınık yüzünden kan ihtiyacı olanlar ölürse ölsün diyor istifa yoksa bağışta yok yani.Sanki kanı sadece muhalifler veriyor.ramazandan sonra bağışlar artmaya başlar bir çok insan oruç bozulur diye gitmiyor malesef

39
74
yanıtYanıtla
Samet sayın:

Haluk Levent Kızılayın başına geçmeli

79
31
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title