Haberler

İçişleri Bakanı 'Kafes' Operasyonlarıyla 2 Suç Örgütünü Çökertti

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonları kapsamında 'Uzuner' ve 'Pelit' çetelerinin çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda toplamda 39 şüpheli gözaltına alındı ve birçok suç unsuru ele geçirildi.

İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonları kapsamında; 'Uzuner' ve ' Pelit' çeteleri olarak bilinen 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından organize suç örgütlerine yönelik başlatılan 'Kafes' operasyonları kapsamında çalışma yapıldığını duyurdu. Buna göre; Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sinop Jandarma Komutanlığı'nca liderliğini Necati Kerim Uzuner'in yaptığı ve 8 yöneticisi bulunan 'Uzuner Çetesi'ne yönelik operasyon düzenlendi. 14 şüpheliyi yakalamak için Sinop, Trabzon ve İstanbul olmak üzere 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

153 BANKA HESABINA EL KONULDU

Vatandaşları bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan arayan çete üyelerinin, kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandıkları, elde ettikleri paraları ise kripto paraya çevirdikleri tespit edildi. 40 milyon TL tutarında işlem hacmi olduğu tespit edilen 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına mahkemece el konuldu.

ORMANDA KESİM YAPIP, AÇTIKLARI ARAZİLERİ SATMIŞLAR

İstanbul Jandarma Komutanlığı'nca 'Pelit Çetesi' olarak bilinen, liderliğini Rıfat Albayrak'ın yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik de operasyon düzenlendi. Ormanda kesim yaparak açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara satarak, 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'Orman Kanunu'na muhalefet' suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 25 şüpheliye eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Tamamı yakalanan şüphelilerin adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Operasyonlarda 15 ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi. Operasyonları düzenleyen görevlileri tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanı Pelit Operasyon Döviz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title