Haberler

HDP'lilere KCK Davasında 15 Yıla Kadar Hapis İstemi

Güncelleme:

Hatip Dicle, Gülten Kışanak, Ahmet Türk gibi isimlerin yargılandıkları Diyarbakır'da görülen KCK davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de bulunduğu sanıklar hakkında savcı, mütalaasını sundu.

675 SAYFALIK MÜTALAA

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken avukatları hazır bulundu. Duruşmada savcı, sanıklar hakkında 675 sayfadan oluşan mütalaasını okudu.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcı, Yüksek'in "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla, Dicle, Kışanak ve Türk'ün de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılması yönünde görüşünü bildirdi. Ahmet Türk hakkında ayrıca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, TCK 314/1 ile 314/2 maddeleri gereğince sanıkların "silahlı terör örgütünü yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederken, 11 sanığın da beraatine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

SANIK AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Sanık avukatları ise müvekkillerinin cezalandırılması yönündeki savcının mütalaasına katılmadıklarını belirterek, yargılamanın bu aşamasında mütalaa sunulmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

DEMİRTAŞ'IN AĞABEYİ DE VAR

Davada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında yakalama kararı bulunuyor. Sanık avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmalarının ardından duruşma ertelendi.

DOKUNULMAZLIK FEZLEKESİ ADALET BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLMİŞTİ

Mahkeme, tahliye olduktan sonra 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden "dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar vermişti. Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 191 sanık hakkında, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kamuran Yüksek Hatip Dicle Diyarbakır Ahmet Türk Politika Haberler

500

Yorumlar (24)

Gazzovic:

Hadi bakalım tatile. . 15-18 sene tatil az ama, idare edin şimdilik bu var elinizde. .

14
18
yanıtYanıtla
can:

topunun kokune kıbrıt suyu dokun gıtsın

23
5
yanıtYanıtla
TRABZON61:

KAHROLSUN DİKTATÖRLÜK VE FAŞİZM! YAŞASIN DEMOKRASİ VE LAİKLİK! YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

8
11
yanıtYanıtla
hükümet gerçekleri:

Hükümet! önce bu vatan hainleriyle masaya otur sonra baktın olmuyo oy kaybediyosun vatan hainleriyle zıt düş. sen seçimden önce çözüm süreci denilen bölünme sürecine soktun ülkeyi seçim oldu tek başına iktidar olmadın sonra sırf oy kazanma uğruna askerini savaşa gönderdin sen değil miydin bu süreçte silah depoladı diyen. senin amacın vatan millet menfaati değil o koltuk kavgası seni o koltukta oturtan YÜCE TÜRK MİLLETİ uyanın artık

6
11
yanıtYanıtla
Kimiz biz:

Kurtler icin farkeden fazla bir sey yoktur devlete gore butun kurtler teroristir cunku kurtlerin enaz Psi cezaevini gormustur olsa ne olacak olmasa ne olacak tarihe hesap verenler dusunsun. . .

11
5
yanıtYanıtla
Dogrusu..:

katil Suratlılar BunlBunları görenin artık midelerimiz bulanıyor. bu ülkede karıştırmrk zarar vermekten başka yaptıkları hi bi iş yok. . O Aldıkları maaşlar zehir zıkkım olsun.

9
7
yanıtYanıtla
01 adana:

gec bile kaldiniz bu vatan hainlerini hapse atmaya teroriste sarilip öpen kisanakt

6
7
yanıtYanıtla
??:

bunlar sadece akp nin sahte adalet anlayışında göstermelik bir mizansen asla ama asla hdp ve pkk nın lider kadrosuna dokunmaz efendileri abd ve israil ne derse onu yaparlar

4
9
yanıtYanıtla
GERGIDAN:

AKP LI HAYINLERE DE SIRA GELICEK, SANMAYIN KI YIRTICAKSINIZ PACAYI

8
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

yaw hehe. bir yüzyıl sıkıntı yaşandı bir yüzyıl daha da yaşansa ne çıkar ulan.

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title