Haberler

HDP Açıkladı: MHP'nin Olduğu Çatıya Destek Vermeyiz

Güncelleme:

HDP'nin 4 milletvekili, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için MHP'nin içinde yer aldığı bir çatı adaya destek vermeyeceklerini açıkladı.

HDP'den Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Selma Irmak, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Diyarbakır Milletvekili Nursel Erdoğan ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel bazı gazetelere ziyarette bulundu. Heyet yaptığı açıklamada, MHP'nin içinde bulunduğu bir çatı adaya destek vermeyeceklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot edebileceklerini belirtti.

İşte heyetin açıklamalarından dikkat çeken bölümler,

ÇATI ADAY FORMÜLÜ

Cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin CHP ve MHP'nin 'çatı aday' tartışması yaptığını hatırlatan HDP'liler, "Bizim özellikle MHP'nin olduğu bir projeye destek vermemiz söz konusu olmaz. Ki ne olursa olsun biz ilk turda kendi adayımızı çıkartacağız" dedi. HDP'liler, CHP adayının desteklenmesi olasılığına ilişkin de "Adaylarının kim olacağına bağlı" şartını öne sürdü; AİHM eski Yargıcı ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve eski CHP genel Başkanı Altan Öymen gibi isimlerin kendileriyle de paylaşıldığı bilgisini verdi.

BOYKOT İHTİMALİ

HDP heyetinin adayı, 21 Haziran'da yapılacak HDP Kongresi sonrasında netleşecek. Ancak HDP, "AKP ile birlikte hareket ederler" algısından rahatsız. Güçlü bir isim çıkarmak istiyorlar. Gösterecekleri aday ikinci tura çıkamaz ise, hangi aday daha 'demokrat' ise ona destek verme eğilimindeler. Eğer son tura kalan iki adayı da beğenmezlerse 'sandığı boykot' seçeneğini de gündeme getirebilirler.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mülkiye Birtane Selma Irmak Şırnak Kars Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (51)

cengizzz:

mhp köpekleri bakıyorum kendilerini insan gibi görmeye başlamış :D ulan it e zaman insan olmuşta şimdi olsun.durun mhpli taklidi yapayım biraz uu uuuu uuu hav hav havvvv :D

54
63
yanıtYanıtla
ali canmelek1842@hotmail.com:

keslen çakal taklit yapma adam ol siz ancak taklit eder ulursunuz

yanıt0
yanıt0
ENİK CENGOO NABERcengo@hotmail.com:

ENİK BU ENİK

yanıt0
yanıt0
MELEKmelek15@hotmail.com:

HARBİDEN DOĞRU DEMİŞSİN ENİK BU YA BAKSANA HELE ÇOCUK DAHA SİZİN NE OLDUĞUNUZ BİLE BELLİ DEĞİL ENİKCİK :)

yanıt0
yanıt0
lafı koymuş:

hadi ya ulan sabah sabah ne güldüm:)9 bebek katilinin siyasi uzantılarından ancak akp ve chp destek ister siz gidin kumda oynayın

58
57
yanıtYanıtla
keremerenotomotiv_56@hotmail.com:

kimin bebek katili olduğunu en iyi bilen özel harakatciniz söyledi zaten..ne hikmetse bebeği ölenlerin yüzde 80 nı sizin bahsettiğiniz bebek katilelerine oyunu veriyor..bebek katillerini bilmek istiyorsan maraşa,çoruma,dersime,zilana,kürdistanın her köşesine bak görürsün.siz ennelerin karnındaki çoçuğu bile sağ bırakmadınız..bütün dünya ve tarih sizin barbarlıklarınızı unutmayacak..

yanıt0
yanıt0
türkiye:

biz zaten sizihic istemiyiz

59
39
yanıtYanıtla
tinn....:

biz bullari adam yerine koymuyoz ama baya baya otuyor bunlar biz nekadar kardesiz diyorsak bunlar havliyor biz kendimizi avutuyoruz

42
44
yanıtYanıtla
esas ataturkcu:

mhp hicbir zaman ermeniden destek almaz

42
44
yanıtYanıtla
BAWERba3@hotmail.com:

ermeniden devşirmeler hep mhplidir.mesea izmit adapazarı vedüzce araştırabilirsin.çok çabuk geçmişlerini unutturmuşlarrdır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title