Haberler

Edirne: Ak Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Kurbağa Yarıştırdı

Edirne'de düzenlenen 7. Çeltik Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, çocuklarla birlikte kurbağa yarıştırdı.

Edirne'de düzenlenen 7. Çeltik Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, çocuklarla birlikte kurbağa yarıştırdı.

Edirne'nin İpsala İlçesi 7. Çeltik Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivale, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, İpsala Belediye Başkanı Emin Başaran, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Yunanistan'ın Gümülcine Kenti Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Reşit ile çevre belde ve belediye başkanları katıldı. Festivalde, İpsala Belediye Başkanı Emin Başaran tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Sergilerin ve stantların açılışından sonra festival alanına hareket edildi. AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, burada yaptığı konuşmada, son üç yılda uygulanan çeltik politikaları ile İpsala Bölgesi Türkiye'nin yüzde 53 çeltik ihtiyacını karşılar duruma geldiğini ifade ederek, "İpsalalı çeltik üreticileri en modern alet ve ekipmanları kullanarak, dünyayla rekabet edebilecek hale geldi" dedi.

İpsala Belediye Başkanı Emin Başaran da, gelişim ve bilişim çağında toplumların vazgeçemediği unsurlardan birinin kültürel ve sosyal etkileşim olduğunu kaydetti. Başaran, festivalin İpsala'ya sağlayacağı ekonomik desteğin yanı sıra bölgede yetişen ve Türkiye genelinde hatırı sayılı üretime sahip çeltik ürününün tanıtılmasının amaçlandığını söyledi.

İpsala Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ise yaptığı konuşmada, her ilçenin bir sembolü olduğunu, İpsala'nın sembolünün de çeltik olduğunu ifade etti. İpsala'da yetişen çeltiği dünyaya tanıtmak istediklerini kaydeden Duman, Türkiye'nin yüzde 30 çeltik alanının İpsala'da olduğunu belirtti. Daha sonra konuklara geleneksel etli pilav ve zerde ikramında bulunuldu.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde 7. Çeltik Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen kurbağa yarışmasına da katıldı. Yarışmanın başlamasıyla Budak ve çocuklar ellerindeki kurbağaları yarış kulvarına bıraktı. Milletvekili Budak, kendisine verilen kurbağanın bacağının sakat olduğunu ileri sürerek değiştirilmesini istedi.

Özel yapılan ve 5 metre uzunluğundaki tahta parkurlarda yarışan kurbağalar, varış noktasına ulaşmak için mücadele etti.

Üç ayrı grupta yapılan yarışmada, birinci olan kurbağaların sahipleri Mert Soylu, Gülşah Barlık ve İrem Kireç, İpsala Belediye Başkanlığı'nın plaketiyle ödüllendirildi.

Milletvekili Budak, yaptığı açıklamada, pirincin olduğu yerde kurbağanın da fazla olduğunu, Türkiye'de en fazla kurbağanın İpsala'da bulunduğunu söyledi. Festivalin, 27 Ağustos Pazar günü sona ereceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi? 8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı? Avcılar Belediyesi hangi parti? Avcılar Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? BENZİNE İNDİRİM GELDİ Mİ? Akaryakıta indirim ne zaman geldi? DGS Başvuruları ne zaman? #128226 DGS başvuru ekranı! DGS ücreti ne kadar? Turgay Sevindi kimdir? Halk Tv konuğu Turgay Sevindi kaç yaşında, nereli? Turgay Sevindi biyografisi! İbrahim Oktugan kimdir? Okul müdürü İbrahim Oktugan öldürüldü mü, neden öldürüldü? Bahar 12. bölüm ne zaman? Bahar dizisinin 12. bölümüne sağlık engeli! Demet Evgar açıkladı... İstanbul-Sivas yüksek hızlı tren bilet fiyatları! İstanbul Sivas hızlı tren kaç saat sürüyor, sefer saatleri ne zaman? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 8 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Acun Ilıcalı açıkladı! Survivor'da yeni kural ne, takımlar yeniden karışacak mı? Eleme adayları kimler? Drake kimdir? Ünlü rapçi Drake'in evine silahlı saldırı düzenlendi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title