Haberler

Devlet Bahçeli, Sezen Aksu konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ters düştü: Herkes aksini söylese de MHP bu görüşte olamaz

Güncelleme:

Şarkı sözünde Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik kullandığı "cahil" ifadesi ile tepki çeken Sezen Aksu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir" demişti. Bugün grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli ise ünlü sanatçıya yönelik eleştirilerini sürdürerek, "Hz. Adem ile Havva'ya hakaret etmek, bir şarkı sözü olamaz. Herkes aksini söylese de MHP bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz. Hakaret eden kim olursa olsun sonuçlarına katlanmalı." dedi.

Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısındaki "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri sosyal medyada tepki çekmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşmasında sarf ettiği "Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir." sözlerine açıklık getirerek Aksu'ya saygı duyduğunu ve yanlış anlaşıldığını belirtmişti. Erdoğan, konuya ilişkin son açıklamasında, "Burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Öncelikle benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir eyvallah. Şarkılarıyla milletin hislerine tercüman olmuş sanatçıdır." demişti.

"HAKARET, BİR ŞARKI SÖZÜ OLAMAZ"

MHP lideri Devlet Bahçeli ise şarkı sözü polemiğine ilişkin ilk açıklamasında Aksu'yu hedef alarak, "Yazdığı ucube şarkının sözleri arasında Hz. Adem ve Havva'ya cahil diyen sorumsuz şarkıcının sefalet hali, cehalet çukuru açık seçik. O sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli bugünkü parti grup toplantısında da eleştirilerini sürdürerek, "Hz. Adem ile Havva'ya hakaret etmek, bir şarkı sözü olamaz. Herkes aksini söylese de MHP bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz. Hakaret eden, küfreden, faşizan arzularını ilk fırsatta açık eden kim olursa olsun bunun sonuçlarına katlanmalıdır." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500

Yorumlar (19)

Alpay Develi:

bırakın şu kadını artık 5 sene önce aklınız nerdeydi

175
62
yanıtYanıtla
Kuman:

Merak etme Kul es geçse Yaradan geçmeyecektir

yanıt66
yanıt63
Barbaros:

Hasan mezarcı kuran Allah’ın kitabı değildir dedi ses çıkartmadılar. Sebep eski milli görüş üyesi eski müftü olması.

yanıt39
yanıt8
Mehmet Vatandaş:

Kuman... eh madem öyle yaradanın işine karışmayın:))

yanıt11
yanıt1
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Küçük ortak gemileri yaktı oy oranı 4-5 olur, nasıl olsa geçemeyecek bari es gürle

140
50
yanıtYanıtla
Kuman:

Ey halkım! Bu yorumu yapan şahısın cehaletini görüyorsunuz! MHP ye küçük diyerek hakaret etme cüreti de ayrı bir garabet. MHP hükümet kurup Siyaset üreten bir teşkilattır Bu köklü teşkilata da küçük demek de ayrı bir şuursuzluk olsa gerek

yanıt23
yanıt71
Haydar:

Kuman adam yalanmı söylüyor Akparti ortaya gündem değiştirmek için birşey atıyor.Bahçeli hemen bunun üzerinden muhalefete yükleniyor.Büyük partiyse niçin vatandaşın gerçek sorunlarından bahsetmiyor.

yanıt22
yanıt7
Hek Tor:

@Kuman... Haklisin, arkadasin o ifadesini hemen degistirip "mini mini" yazmasi gerekiyor....

yanıt2
yanıt0
Haydar:

Dedem arada coşar bağırır çağırır nutuk atardı ama kimse ciddiye almazdı.

137
25
yanıtYanıtla
Muhsin MÜCAHİT:

Konulurken Devlet baba gibi düz konuşulmalı, yuvarlamaya gerek yok! Haddini bil kuzgun sezen

68
63
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title