Haberler

CHP'li Demiröz, Prim Desteği İçin Kanun Teklifi Verdi

Güncelleme:

CHP'li Demiröz, Gemlik tipi sofralık zeytin ve sofralık zeytin üreticisine 50 kuruşluk prim desteği verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gemlik tipi sofralık zeytin ve sofralık zeytin üreticisine 50 kuruşluk prim desteği verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, sofralık zeytin üreticisinin desteklenmesi maksadıyla kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu. Demiröz'ün hazırladığı teklife, 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu'nun 13'üncü maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere şu madde eklendi:

"Gemlik tipi sofralık zeytin ve sofralık zeytin üreticilerine üretim maliyetleri ile iç ve dış pazar fiyatları dikkate alınarak en az 50 kuruş prim desteği verilir. Zeytin üreticilerine ödenecek prim desteği her yıl 50 kuruştan az olmamak üzere Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir."

Kanun teklifinin gerekçesinde zeytinciliğin Türkiye'de yaklaşık 500 bin ailenin geçim kaynağı olduğuna dikkat çeken İlhan Demiröz, aynı zamanda işlenen tarım alanlarının yüzde 3,5'unu oluşturan zeytinciliğin ekonomik anlamda da ticaret, sanayi ve iş gücü istihdamı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu aktardı.

Türkiye'nin dünya sofralık zeytin üretiminde ikinci, yağlık zeytin ile zeytin yağı üretiminde ise beşinci olduğunu hatırlatan Demiröz, buna karşılık her bölgesinde zeytincilik yapan çiftçilerin fidan aşamasından hasada kadar büyük sıkıntı içinde olduğunu ileri sürdü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İlhan Demiröz Türkiye Gemlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title