Haberler

CHP'de Ağır Toplar Liste Dışı

Güncelleme:

CHP'de liste depremi yaşanıyor. İlk bilgilere göre ağır toplar liste dışı kaldı.

CHP'de liste şoku yaşanıyor.

CHP'den sızan kulis bilgilerine göre partinin önemli 5 ismi Önder Sav, Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay, Mehmet Sevigen, Onur Öymen, Mustafa Özyürek ve Yılmaz Ateş liste dışı kaldı. Partinin eski başkanı Deniz Baykal'ın ise listede yer aldığı belirtiliyor.

İŞTE LİSTE DIŞI KALAN İSİMLER

Önder Sav

Kemal Anadol

Mehmet Sevigen

Yılmaz Ateş

Berhan Şimşek

Hakkı Süha Okay

Onur Öymen

Mustafa Özyürek

Ali Topuz

İŞTE LİSTEYE GİREN İSİMLER

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. bölge

Deniz Baykal

Gürsel Tekin İstanbul 1. Bölge

Umut Oran İstanbul 3. bölge

Erdoğan Toprak İstanbul 3. bölge

Sezai Tanrıkulu İstanbul 2. bölge

Çetin Soysal İstanbul 2. bölge

Mehmet Haberal Zonguldak

Mustafa Balbay İzmir

İlhan Cihaner İzmir

Emine Ülker TarhanAnkara1. bölge

Sinan Aygün Ankara 2. bölge

Bülent Seyhan İstanbal 2. bölge

Enver Aysever İstanbul 1. Bölge

Güldal Mumcu İzmir

Faik Öztırak Tekirdağ

Volkan Canalioğlu Trabzon

Şafak Pavey

Sızmaya karşı özel önlemler alındı

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Genel Merkez'de saat 20.30'da başlayan toplantıda, CHP'nin 12 Haziran milletvekili genel seçimlerine yönelik aday listesi belirlenecek.

PM toplantısı öncesi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak milletvekili aday listelerine son şeklini verdi. MYK toplantısının uzaması nedeniyle daha önce saat 17.00'de toplanacağı duyurulan PM toplantısı, yaklaşık 3.5 saat gecikme ile başladı.

MYK'da şekillendirilen listeler, PM üyelerinin onayına sunulacak. Üyelerin itiraz ettiği adaylar üzerinde tartışılarak yerine yeni adaylar belirlenecek.

Ayrıca toplantıda, 29 seçim çevresinde yapılan önseçim ile bazı illerdeki aday yoklaması sonuçları hakkında da PM'ye bilgi verilecek. Önseçim yapılan illerden Aydın, Çorum, Denizli, Gaziantep, Manisa, Muğla, Sivas, Tekirdağ ve Trabzon'da toplam 10 kontenjan adayı da görüşülecek.

Milletvekili aday listelerinin yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi gerekiyor.

Öte yandan, milletvekili listelerinin PM toplantısından sızmaması için de özel önlemler alındı.CHPGenel Merkezi'ne dünden bu yana ziyaretçi alınmıyor. Gazetecilerin de CHP Basın Bürosu'nun bulunduğu genel merkezin ikinci katı dışındaki katlara çıkışlarına izin verilmiyor. Toplantı sırasında genel merkezde sinyal bozucu jammer çalıştırılarak, telefonla dışarı bilgi çıkışının da önüne geçilmeye çalışılıyor.

Bu arada, CHP genel merkezi yöneticilerinin bilgi akışında kullandığı şifreli intranet sisteminin dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yasa dışı olarak engellendiği ileri sürüldü.

AJANSLAR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title