Haberler

Beyaz Saray: İran, ABD üslerine yönelik saldırıları aktif olarak kolaylaştırıyor

Güncelleme:

ABD, Orta Doğu'da son zamanlarda askeri üslerine yönelik İHA saldırısının artmasından İran'ı sorumlu tuttu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "İran, Hamas ve Hizbullah'ı desteklemeye devam ediyor. İran'ın bu olayları yakından izlediğini, bazı durumlarda bu saldırıları aktif olarak kolaylaştırdığını ve çatışmayı kendi çıkarları veya İran'ın yararına kullanmak isteyebilecek diğer grupları teşvik ettiğini biliyoruz." dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, İran'ın Orta Doğu'daki ABD üslerine yönelik son saldırıları "aktif bir şekilde kolaylaştırdığı" bildirildi.

ABD ÜSLERİNE İHA SALDIRILARINDA ARTIŞ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kirby, geçtiğimiz hafta Irak ve Suriye'de ABD personelinin bulunduğu askeri üslere yönelik roket ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarında "artış yaşandığını" belirterek, bu konuda İran destekli grupları hedef gösterdi.

"DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ"

"Bu saldırıların ciddi şekilde artma potansiyeli konusunda derin endişe duyuyoruz." diyen Kirby, "buna izin vermeyeceklerini" söyledi.

"İRAN, BU SALDIRILARI KOLAYLAŞTIRIYOR"

John Kirby, "İran, Hamas ve Hizbullah'ı desteklemeye devam ediyor. İran'ın bu olayları yakından izlediğini, bazı durumlarda bu saldırıları aktif olarak kolaylaştırdığını ve çatışmayı kendi çıkarları veya İran'ın yararına kullanmak isteyebilecek diğer grupları teşvik ettiğini biliyoruz." dedi.

"ADIMLAR ATILMASI" TALİMATI

Kirby, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ABD ordusuna, Pentagon'un "hem güçlerimizi savunabilme hem de gerektiğinde kararlı bir şekilde karşılık verebilme açısından uygun duruşa sahip olmasını" sağlamak için "adımlar atılması" yönünde talimat verdiğini vurguladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) 19 Ekim'de yaptığı açıklamada, Irak'taki ABD ve koalisyon güçleri yakınlarına 3 İHA saldırısı yapıldığını aktarmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Beyaz Saray John Kirby Orta Doğu İran Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title