Haberler

Ak Partili Babayiğit: "Büyükçekmece Metrosuna Kavuşuyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Çöpten 38 kişiyi öldürmeyi başarmak ancak CHP’li belediyelerle olabilmiştir’’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Çöpten 38 kişiyi öldürmeyi başarmak ancak CHP'li belediyelerle olabilmiştir" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Celal Babayiğit, Büyükçekmece için hazırlamış oldukları 100 projeyi vatandaşlara tanıttı. Eser Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Büyükçekmece Belediyesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Celal Babayiğit'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükçekmece için hazırladıkları 100 proje hakkında bilgi veren Celal Babayiğit, "Bir şehri, şehir yapmak için öncelikle o şehrin ulaşımını çözmeniz lazım. Ulaşımı çözemediğiniz takdirde bir metropol şehirden, bir dünya şehrinden bahsettiğinizde insanlar size gülecektir. Metronuz yoksa ulaşımınız yok demektir. Bunu bildiğimiz ve önemsediğimiz için kıymetli dostlar iki yıldan fazla bir süredir Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'la beraber bir araya geldiğimizde metro diyoruz. Adeta sayıklar gibi olduk. Kararlılığımız ve ısrarlılığımız konuyu ilgili mercilere taşıdığımızdandır ki 10 yıllık bir sürenin sonunda Büyükçekmece'ye gelmesi tasarlanan metro şükürler olsun bu yıl ihalemiz yapılıyor" dedi.

'Büyükçekmece metrosuna kavuşuyor' diyerek sözlerini sürdüren Babayiğit, "Metro sadece insanların ulaşımını sağlamakla kalmıyor. Eğer metronuz varsa o zaman İstanbul'un bütün güzelliklerini Büyükçekmece'ye taşımışsınız demektir. İstanbul'da tarih adına ne varsa, kültür adına ne varsa, bilim adına ne varsa, ticaret adına ne varsa artık bunlar Büyükçekmece'dedir. Yarım saatlik bir uzaklıktaki Büyükçekmece doğal olarak Sultanahmet'i de buraya taşımışızdır, Ayasofya Camisi'ni de buraya taşımışız demektir, kongre merkezleri de burada demektir. Ulaşım varsa bütün bu imkanlar Büyükçekmece'dedir" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece'ye yapılacak yat limanı projeleriyle yatırımcıların akın edeceğini vurgulayan Babayiğit, "Büyükçekmece turizm yatırımcısının akın edeceği bir bölge haline gelecektir. Hiç kuşkunuz olmasın. Bunu hızlandırmak gerekiyor. Bunu hızlandırmak adına Büyükçekmece'ye ilave olarak 2 tane yat limanı şuanda planlara işlenmiş durumda. O iki yat limanının bakanlıklardan iznini almak suretiyle sadece ihaleye çıkaracağız. Bakanlık ve belediye para kazanacak. Ama yapmamız gereken o siyasi iradeyi ortaya koymak" diye konuştu.

İstanbul'da gazozla tıraş olduğu günlerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise " Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok muhteşem bir beceresi olan engelleme projeleriyle hep muhatap olmuşuzdur. Engelleme projesi konusunda dünyada herhalde hiçbir bir parti Cumhuriyet Halk Partisi'nin rekorunu kıramaz. Bu arada engellemelerine rağmen kendileri ola ki koalisyonda yada belediyede olduklarında bir işte yapsalar, bir şeyde becerebilseler gam yemeyeceğim. İstanbul'u bir verdi millet onlara çöpten adamlar ölmeye başladı. Hatırlayın 1993 yılını. Dünya tarihinde çöpten 38 kişiyi öldüren bir belediye başkanlığı ve belediye yönetimi var mıdır? Bütün ansiklopedilere bakın. Dünya literatüründe, dünya belediyelerinde bir sürü afetler olmuştur. Çöpten 38 kişiyi öldürmeyi başarmak ancak Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle olabilmiştir. Dünyanın en beceriksiz adamlarına bile yönetim verilseydi o durumlara düşülmezdi. Artık erkekler gazoz tüketiyordu. Erkekler gazoz tüketmeye başlamışlardı. İçmeye değil beyler, tıraş olmak için kullanıyorlardı. Gazozla tıraş oldurtmayı başaran bir belediyecilik anlayışı vardı" şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi Ak Parti Belediye Başkan Adayı Celal Babayiğit'e engellemelere karşı engel aşma projeleri üretmesi gerektiğini belirten Güllüce, "Muhalefetin engelleme projelerine karşın engel aşma projesi üret. Siz ne kadar engellemeye uğraşırsanız uğraşın, sizin engellerinizi aşıp biz bunların hepsini yapacağız. Yaptık ve yapacağız diyoruz. Değerli başkanım eksiğiniz şu: Bu adamların engelleme projelerine karşı engel aşma projesi yapacaksınız. O eksik... O senin her projene karşı bir engelleme projesi yapar. İnanıyorum ki bütün Büyükçekmece halkı, bütün Türkiye halkı diyecek ki, o mührü eline alacak, oy pusulasını hesaplayacak, onun böğrüne böğrüne basacak ve diyecek ki devam etsin" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Celal Babayiğit İdris Güllüce Büyükçekmece Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title