Haberler

PKK'dan Pes Dedirten Uygulama: İhaleye Girecek Şirketleri Belirleyecek

Güncelleme:

İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlara göre, PKK güneydoğu bölgesinde yeni bir uygulama başlattı. Bölgede ihaleye girecek şirketleri örgüt belirleyecek.

İstihbarat birimleri çözüm süreci boyunca da PKK'yı izlemeye devam ediyor. Hükümet'e "acil" ve "gizli" ibareli raporlar ulaştırıyor. O raporlardaki bazı bölümleri Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan köşesine taşıdı. Takan PKK'nın başlattığı yeni uygulamayı kaleme aldı.

İşte o yazı;

"Terör bölgesinde paralel devlet faaliyetlerini tam kapasite hayata geçiren PKK ile ilgili Başkent Ankara'ya güvenlik ve istihbarat birimlerinden yağmur gibi rapor yağıyor.

PKK/KCK terör örgütünün, "Kuzey Mali Birimler Çalışma Yönetmeliği" ile kendisinden izinsiz yapılan ihalelere karşı ceza uygulayacağını, tüm birimlerine bildirdi. Buna göre; karakol, baraj ve askeri yolların yapımı yasak olduğundan kesinlikle vergilendirmeye tabi tutulmayacak.

"CEZA VE YAPTIRIM VAR "

Örgütün izni dışında yapılan askeri ihalelere karşı ceza ve yaptırım uygulanacak, örgütten izinsiz ihale alan şirketlere ceza kesilecek. Bölgede karakol, baraj ve askeri yolların yapımını alan şirketlere, örgüt tarafından vergi adı altında çok ağır para cezaları kesildiği, ceza ödemeyi reddeden şirketlerin ise araçlarının yakılması ve çalışanlarının kaçırılması yoluyla iş yapamaz hale getirildiği -her raporda tekrarlanan- bilgiler arasında yine yer aldı.

"İHALEYE GİRECEKLERİ ÖRGÜT BELİRLEYECEK"

PKK/KCK terör örgütü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yapılan askeri ihaleler dahil tüm ihalelerin kendi kontrolünde olduğunu, bölgede ihale alacak şirket veya şahısları kendisinin belirleyeceğini ilan etti. Bu doğrultuda bölgede, örgütün izin vermediği hiçbir ihalenin yapılamadığı ve yapılan ihalelerden örgüt tarafından vergi adı altında haraç alındığı bildirildi."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Takan Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (173)

KurdishmobilWeb@haberler.com:

Her biji her biji

18
99
yanıtYanıtla
WELAT LÎCÊmobilWeb@haberler.com:

ESKİDEN VE BUGÜN DEVLETİN BAŞINDA OLAN ÇETELER 100 YILDIR EZDİĞİ, İŞKENCE ETTİĞİ VE ARTIK DURMAYAN ONURLU KÜRT HALKINDAN KORKSUN.

24
41
yanıtYanıtla
KurdishmobilWeb@haberler.com:

Selahattin Eyyubi nin torunları yiz akın akın gümbür gümbür geliyoruz

18
42
yanıtYanıtla
KurdishmobilWeb@haberler.com:

Saidi Kurdi nin torunuyuz çakal lardan asla korkmayiz çünkü biz aslaniz

23
36
yanıtYanıtla
HIMMMM:

AK PARTİ BU KEKOLAR BİTİRECEK SİZİ ARTIK AKP YE OYVERMEM DİYENLERİN HEPSİ CHP Lİ DEĞİL ARADA GERÇEKLER VAR DE VAZGEÇİN BU İŞTEN

3
55
yanıtYanıtla
LazmobilWeb@haberler.com:

Kurtce kurtlerin Lazca da Lazlarin oldugu yerde ikinci dil olmali ve.. Cerkesce de Cerkeslerin oldugu yerde ikinci dil olmali ve biktik turklerin bizi asimile politikasinan

22
36
yanıtYanıtla
Murat Mobil-IOS:

Aciz yeni türkiye 3-5 çapulcuya boyun eydiler haram olsun oylar . Oy verenler iyi okuyun her şehidin kanı elinizde bunu iyi bilin

47
10
yanıtYanıtla
D62:

türkiyede törör ve terörist diye bir sey yok kürdün kürt olarak yasama sorunu var cünkü kürtler bir halktir parcalanmis yasaklanmis ve herseyi elinden alinmistir

11
45
yanıtYanıtla
S.B.:

VAY BE . . . . . . . . . . . . . DEVLETİN BİNALARINI PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İNŞA EDECEK. . . . . . BİR YAŞIMA DAHA GİRDİM. . . . . . HAYIRLI OLSUN. . . . . . . MÜTEAHİTLİĞİNİ DE ÖCALAN YAPAR. . . . . . . . !!! ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN. . . . . . . . . !!!

45
9
yanıtYanıtla
YigitmobilWeb@haberler.com:

Bunlarin fazla sallalari akmaya basladi yav kuduran köpegi vururlar bunlarin zamani geldide gecmis bile

43
7
yanıtYanıtla
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title