Haberler

Pendik'te Sahte Kadın Doktor Yakalandı

Pendik'te Bir Hastanede Sahte Diploma ve Belgelerle Kendini Doçent Doktor Olarak Göstererek Çalıştığı İddia Edilen Kadın, Polis Tarafından Gözaltına Alındı.

Pendik'te bir hastanede sahte diploma ve belgelerle kendini doçent doktor olarak göstererek çalıştığı iddia edilen kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Pendik'te faaliyet gösteren özel bir hastanenin yetkilileri, çalışanları Doç. Dr. E.O.'nun belgelerinin sahte olabileceği ihtimali üzerine konuyu mali polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, E.O.'yu çalışmakta olduğu Nene Hatun Hastanesi'nde gözaltına aldı. Kadının doktor olduğunu gösteren belge ve diplomalara da el konuldu. Yapılan incelemelerde belgelerin sahte olduğu anlaşıldı. İngiltere, Fransa ve Hollanda'dan alınmış gibi gösterilen özel eğitim belgelerinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden onaylandığını gösteren belgenin de sahte olduğu ortaya çıktı.

Sahte doktorun yakalanmasında gerçek yaşının da etkili olduğu belirtildi. Hastane yetkilileri, E.O.'nun 1978 doğumlu iken sahte belgelerle düzenlediği kimliğinde yaşını 1981 doğumlu olarak gösterdiğini saptadı. Genç kadının, İngiltere ve Fransa'da tıp eğitimi ve Hollanda'da yoga eğitimi aldığını gösteren 6 ayrı belge bulunduğu belirtildi.

Halen mali poliste sorgusu süren E.O.'nun 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu olduğu öğrenildi.

(AS-CİN-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title