Haberler

Payitaht Abdülhamid Dizisinin Tanıtımında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na Gönderme Yapıldığı İddia Edildi!

Güncelleme:

YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etme kararı sonrası Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül açıklama yaptı. Bu açıklamaların ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde yayınlanan bir sahne Gül ve Davutoğlu'na mesaj olarak algılandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etme kararına, AK Parti içindeki "küskünler" cephesinden de tepki geldi. Bu tepki sonrasında TRT 1 dizisi Payitaht Abdülhamid'ten yayınlanan bir sahne Gül ve Davutoğlu'na mesaj olarak algılandı.

"BİR ARPA BOYU YOL ALAMAMIŞIZ"

Bir süredir yeni parti kuracakları iddiaları ile gündemde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kararın ardından, AK Parti cephesinde hayal kırıklığı yaratan açıklamalar yaptı. Abdullah Gül, seçimin iptal edilmesini ve 23 Haziran'da yenilenmesini kararlaştıran YSK'yı eleştirirken, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 2007'deki "367 Kararı"na atıfta bulundu.Gül, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Anayasa Mahkemesi'nin 2007 yılındaki haksız "367 Kararı" karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu'nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız" ifadelerini kullandı.

Payitaht Abdülhamid Dizisinin Tanıtımında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na Gönderme Yapıldığı İddia Edildi!

AK PARTİ TABANINDAN ELEŞTİRİLER GELDİ

Ahmet Davutoğlu ise yine sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Siyasî geleneğimizin en temel değeri de, son sözün sandıkta tecelli eden millet iradesine ait olmasıdır. Mazereti ve gerekçesi ne olursa olsun 31 Mart seçimleri sonrasında yaşananlar ve YSK'nın iptal kararı bu temel değerlerimizin zedelenmesine yol açmıştır." görüşlerine yer verdi. AK Parti içinde önemli roller üstlenen bu iki ismin yaptığı açıklamalar parti içerisinde derin hayal kırıklığı yaratırken, Gül ve Davutoğlu'na parti tabanından da eleştiriler geldi.

"SU VERDİKLERİMİZ DİKEN OLMAYA MEYLETMİŞLERSE SONUNDA MUTLAKA BUDARIZ"

Diğer yandan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları televizyon ekranlarında da yer buldu. TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid'de Gül ve Davutoğlu'na sitemkar eleştiriler getirildi. Payitaht Abdülhamid'in 85. Bölüm 2. Tanıtım videosunda Sultan Abdülhamid'in ağzından "eski vekiller" vurgusu ile işaret edilen Gül ve Davutoğlu'na, "Gül ağacına su veririz, lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!" mesajı gönderildi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Yüksek Seçim Kurulu Payitaht Abdülhamit Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (129)

A:

Akp düş artık yakamızdan. 17 yıldır ülkeyi yedin bitirdin. 7 sülaleni zengin yaptın. Dahası damadının ekonominin başında ne işi var . Bakın burası çok önemli herşey çok güzel olacak

27
49
yanıtYanıtla
x:

imamoğlu artık tarih oldu haberin yok.Her şey çok güzel olacak ama sizin için değil. Bu mesajımı telefonla çek sana acı bir hatıra olur.

yanıt20
yanıt16
Kehribar:

Sizde 95 senedir anamızı ağlattınız. Sizde yıkılın karşımızdan. Bu milleti teslim aldığınız gibi iade edin!

yanıt8
yanıt4
Nuri:

Beğenmediysen niye buradasın aha Meriç !

yanıt0
yanıt2
Hasan Koçyiğit:

#HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK:

25
38
yanıtYanıtla
İSABETLI SÖZ:

Inanilicak gibi deyil(Herşey güzel olacakmış)HDP nin destekleyeceği Ekrem i....lundan neyi bekliyorsunuz.A.Davutoglu ve A.Gül ve başkaları neyin peşindeler.Derin Devlet Türkiye yi bitirmeye çalışıyor bizimkiler içerden bitiriyor ne güzel olacak bir bilsem....yoksa bilmediklerimizemi yoksa 15.7.2016 destekleyenlerinmi işine yarıçak.ACI OLAN YOL ALMIŞKEN GÜZEL TÜRKIYEM YINE YINE KARGAŞA ICIN UGRASILIYOR.GÜZEL MÜZEL olmucak BİZİMKİLER BIRBIRINI YERKEN DIŞARDAKI ZALIMLER YOL ALACAK.....YAAAZIKKKKKKKKKK

30
28
yanıtYanıtla
Oguz:

Kayyumdan önce borcu 10 olan HDP beledıyeleri AKP kayyumun ilee borcları 150 oldu hala utanmadan HDP diyon

yanıt5
yanıt17
Ankaralı06:

Ülkeyi bu durma ımamoğlumu getirdi?

yanıt6
yanıt14
Erdem:

Devleti bitiren belli sen bı kafanı kumdan cikarda etrafına bak Tarım bitmiş ekonomi uçmuş gitmiş eğitim hak getire

yanıt6
yanıt19
serdar:

boş.dızı.kım.ızlıyur.trt.deyıde.onuda

18
31
yanıtYanıtla
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title