Haberler

Yargıtay'dan emsal karar! Ameliyattan sonra hastayı takip etmeyen doktor sorumlu sayılacak

Güncelleme:

Yargıtay, ameliyat sonrası hastanın durumunu takip etmeyen operatör doktorun 'görevi kötüye kullanma' suçundan sorumlu olduğuna hükmetti.

Yargıtay'ın 'İçtihat Metni' niteliğindeki emsal kararıyla birlikte, ameliyattan sonrası hastasını takip etmeyen, gerekli vizite hizmetini vermeyen doktor Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

HASTA ÇOCUĞA EMEDUR FİTİL UYGULANDI

Sol kasıktaki ağrı şikayetiyle devlet hastanesine getirilen 8 yaşındaki çocuğa uzman doktor tarafından, ' inguinal herni teşhisi' (kasık fıtığı) konuldu. Aynı doktor tarafından ameliyata alınan çocuk, operasyon sonrası sık sık kusmaya başladı. Görevli hemşire, kusma halinin normal olduğunu söyledi. Saatler ilerleyince çocuğun kusmuğunun renk ve yapı değiştirmeye başladı. Durumdan haberdar edilen anestezi uzmanı, hasta çocuğa emedur fitil uyguladı.

ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Gece saatlerinde kusması azalan çocukta bu kez kasılmalar başladı. Nöbetçi doktor, çocuğu başka bir hastaneye sevk etti. Çocuk, yolda hayatını kaybetti. Acılı aile, ameliyatı gerçekleştiren doktorun, hastayı takip etmedğini öne sürdü.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle adam öldürme' suçundan doktor hakkında dava açıldı. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, tıbbi belgelere göre sanık doktorun koyduğu tanı ve yaptığı ameliyatın tıp kurallarına uygun olduğu ancak Postoperatif dönemde hastanın vizitini yapmamasının eksiklik olduğu vurgulandı. Tarafları dinleyen mahkeme, sanık doktorun beraatine hükmetti. Kararı, acılı aile temyiz edince devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi girdi.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: "Kişinin ölümü nedeniyle doktora kusur atfedilemeyeceği, bu eksik eylem ile ölüm arasında illiyet bağı bulunmadığı, kişinin ameliyat sonrası takip, tedavi ve sevk işlemlerine katılan ilgili diğer hekimlere ve yardımcı sağlık personeline kusur atfedilemeyeceği öne sürülmektedir. Sanığın eylemi ile netice arasında illiyet bağının kesin bir şekilde kurulamadığı, bu nedenle sanığın taksirle öldürme suçundan sorumlu tutulamayacağı ortadadır. Ancak bahsedilen raporlar ve tüm dosya kapsamından sanığın ameliyat sonrasındaki süreçte gerekli takip ve kontrol muayenesini yapma konusundaki ihmali nedeniyle, eylemin TCK'nın 257/2. maddesindeki ihmali davranışla görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğu gözetilmeksizin, yazılı şekilde beraatine karar verilmesi yasaya aykırıdır. Kararın oy birliği ile bozulmasına hükmedilmiştir."

Emsal kararla birlikte ameliyat sonrası hastasını takip etmeyen doktorlar, sanık sandalyesine oturacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yargıtay Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (40)

Dr adayı:

Tüm doktorlar yurtdısına gitse de siz de kurtulsanız biz de. Acilde bekler sikayet, ilac vermezsin sikayet, ilac verirsin begenmez sikayet, teshisini bile begenmeyip sikayet eden var.

21
12
yanıtYanıtla
zzzz:

sakın dr olma!!!!!!!!!

yanıt4
yanıt0
YERİNDE OLMAYAN BİR YORUM OLMUŞ:

doktorların da haklı oldukları şikayetleri var ancak ölen bir hasta haberine yorum yazman abes olmuş, yapamıyorsan başka meslekler var

yanıt4
yanıt4
Malpraktis:

Ben de Türkiye derecesi yaparak alın teriyle kazandığım fakülteden mezun olmak üzereyim. Son 5 yıldır en fazla darbe alan meslek bizim meslek oldu. Egitim de yasalar da hükümet de bizle karsi karsiya bakalim hayirlisi Avrupa ya da ABD pesinde kosacagız.

yanıt6
yanıt3
Dr adayına cvp:

Sen şimdiden hastalardan şikayete başlamışsın daha yolun uzun Allah sonumuzu hayır etsin.

yanıt1
yanıt2
Malpraktis cvp:

Koçum abd peşinde koşma sen iyi ol ki onlar senin peşinden koşsun. HA birde sen bu milletin bu devletin toprağında okuyup okulunda derece yapıp sonra abd ye hizmet edeceksin öyle mi

yanıt0
yanıt2
ahmet:

sonunda doktorlarla alakalı doğru bir karar veren hakim çıkmış ne tesadüf ama iki gün sonra bir kanun ile eski haline döner çünkü doktorlar kendilerini ülkenin öz evlatları zannediyor. . .

11
11
yanıtYanıtla
bir doktor:

üvey evlat mıyız sana göre??

yanıt2
yanıt1
Gözlem:

Ameliyatla, Doktorla, Hemşireyle, İlaçla ne işiniz var ki. . ! Hocaya gidin bir üfürür hiç bir şey kalmaz. . Devir o devir. . ! Sonrakendi ilacını evinde kendin yapacaksın. . Her köşe başında bir aktar. Ne aradın da bulamadın. ? Devir o devir. . ! Anlayana sivrisinek saz. ! Anlamayana davul zurna az.

11
7
yanıtYanıtla
BİRİO:

HELE SAĞLIK OCAĞINDAKİ DOKTORLAR TAM REZALET

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title