Haberler

Yargıtay'dan emsal karar! "Allah belânı versin" hakaret değil

Güncelleme:

Tartıştığı kişilere "Allah belanızı versin" diyerek beddua eden genç, Asliye Ceza Mahkemesi'nce, hakaret suçundan mahkum edildi. Devreye giren Yargıtay, bu sözün hakaret sayılamayacağına hükmetti.

Tartıştığı kişilere "Allah belanızı versin" diyerek beddua eden genç, Asliye Ceza Mahkemesi'nce, hakaret suçundan mahkum edildi. Devreye giren Yargıtay, bu sözün hakaret sayılamayacağına hükmetti.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR

Tartıştığı kişilere, "Allah belanızı versin" diyen genç hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçundan dava açıldı. Mahkeme, sanık gence hakaret suçundan ceza verdi. Sanık avukatı kararı temyiz edince devreye Yargıtay 18. Ceza Dairesi girdi. Emsal bir karara imza atan daire, hakaret fiilinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değerin kişilerin şeref ve itibarı olduğuna dikkat çekti. Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Hakaret suçunun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Bir hareketin tahkir edici olup olmadığı bazı durumlarda nispi olup, zamana, yere ve duruma göre değişebilmektedir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerekmektedir. Olay günü sanığın mağdurlara söylediği kabul edilen 'Allah belanızı versin' şeklindeki beddua ve kaba hitap tarzı sözlerin, mağdurların onur, şeref ve itibarını rencide edici boyutta olmaması sebebiyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden mahkumiyet kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkemece verilen hükmün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Yargıtay Mahkum Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Dürbünlü:

Tabii ki hakarettir.

5
12
yanıtYanıtla
öküzdürbünü:

dürbünlü dübürüne

yanıt0
yanıt5
Ney ney:

Değildir bela duadır ister yüze söylenir ister ardından dua edelim de ardımızdan edilmesin hakaret kişinin şahsına sözlü fiili saldırı niteliğindedir. Ma

yanıt0
yanıt0
evliya olsa sokma avluya:

TÜRKİYE nin parasını çalana kendi insanını hiç sayıp suriyelilere üstün ırk muamelesi yapanların. . . . . hakkı hak eden vermeyenin. . . . . adeleti kendi ceplerine göre hareket ettirenlerin. . . . . yalan siyaset yapanların. . . . . geleceğimizi çalanların ALLAH BELASINI VERSİN. . . . . . .

13
2
yanıtYanıtla
Tarafsız Taraftar :

EVET ; KATILIYORUM. GERÇEKTEN SUÇ DEĞİLSE, İLAVETEN, SAPIKLARIN, HIRSIZLARIN, İFTİRACILARIN, KAYIRIMCILARIN VE .... VS. HEPSİNİN DE ALLAH BELALARI VERSİN.....!!!!

yanıt7
yanıt0
Riza:

Ama siz yine de mahkemede karari begenmezseniz bunu demeyin onlara gelince suc olabilir :))

0
0
yanıtYanıtla
Nazım YILMAZ:

Değil ya da olabilir. Çünkü burada bir istek var, Talep var. Kişi, Başka bir kişi için, Allah''dan istek de bulunuyor. İstek hakarete girer mi?Aynı şekilde şu cümle; ''''Allah iyiliği versin. ''''Övgü mü ? Söz tabii ki işin ustalarına yani Avukatlara düşer. Avukatlar buyurun söz sizin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title