Haberler

Lösemi Hastası Çocuğun Solunum Cihazını Çaldılar

Güncelleme:

Gaziantep'te, 3 yıldır tedavi gören lösemi hastası çocuğun hayatla tek bağı olan solunum cihazı çalındı. Çocuktan hastalığını gizleyen aile hırsıza çağrıda bulundu.

Gaziantep'te 3 yıldır tedavi gören lösemi hastası çocuğun solunum cihazı çalındı. 5 bin dolar değerindeki cihazın çalınma anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

EŞYALARI TAŞIRKEN CİHAZI ALIP GÖTÜRDÜLER

Olay, Şehitkamil ilçesi Atatürk Mahallesi Hasan Celal Güzel Bulvarı üzerindeki bir apartmanda yaşandı. İstanbul'da yaşayan Fizik Mühendisi anne N.B. bayram ziyareti için Gaziantep'e geldi. Ailesinin yaşadığı eve eşyalarını çıkardığı sırada lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki oğlunun solunum cihazını kapı girişine koydu. Bu sırada eşyaların bir bölümünü eve çıkaran anne döndüğünde oğlu için hayati önem taşıyan solunum cihazını yerinde bulamadı.

SON TAKSİDİNİ GEÇEN AY ÖDEMİŞTİ

Apartmanın güvenlik kameralarını izleyen anne, son taksidini geçen ay ödediği taşınabilir solunum cihazını çalan şahsı gördü. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, motosikletle apartmanın önüne gelen bir şahsın, kapı girişinde bulunan cihazı sürükleyerek götürdüğü görüldü.

ÇOCUK HASTALIĞINI 3 YILDIR BİLMİYOR

Lösemi hastası olan ve yakalandığı enfeksiyon sonucu kalp, böbrek ve akciğeri zayıflayan çocuğundan hastalığının 3 yıldır gizlediklerini belirten anne, oğlunun görüntülerinin yayınlanmasını istemedi.

AKCİĞERİNİ KAYBETTİ, KALBİ VE BÖBREKLERİ ZAYIF

İstanbul'da yaşayan ve Ramazan Bayramı için 3 yıl sonra geldiği memleketi Gaziantep'te oğlunun solunum cihazı çalınan anne, "Oğluma 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Tedavisinin ikinci ayında yakalandığı bir enfeksiyon sonucu da akciğerinin tamamını kaybetti. Oğlum şu anda solunum hastası. Aynı zamanda kalbi ve böbrekleri de zayıf durumda. Yani oğlum hayata karşı direnmeye çalışıyor. Enfeksiyon sonrası 2 yıldan fazla süre hastanede kaldık. Oğlum o süre zarfında tamamen hayattan koptu, okula bile gidemedi. Taşınabilir bir solunum cihazı almamızın ardından son bir yıldır oğlum okula gidebiliyordu" dedi.

3 YILIN SONUNDA HAYATA BAĞLANMIŞTI

Gaziantepli fizik mühendisi anne N.B. zor şartlarda aldığı solunum cihazının daha taksidi bitmeden çalınmasının yanı sıra oğlunun durumunun kötüye gitmesinden duyduğu endişeyi dile getirerek, "Aldığımız cihaz sayesinde oğlum artık okula gidebiliyor, kısmi de olsa hareket edebiliyordu. 3 yıldır oğlumun tedavisi dolayısıyla Gaziantep'teki ailemi ziyarete gelemiyordum. Bu cihaz sayesinde bu bayram geldik, onda da solunum cihazı çalındı. Polise haber verdik görüntüler alındı incelendi ama bir haftadır hiçbir haber alamadık" ifadelerini kullandı.

"GERİ GETİRİRLERSE PARAYLA ALMAYA DA RAZIYIZ"

Cihazın alınmasından çok temin edilmesinin daha zor olduğunu belirten anne, hırsıza seslenerek, "Cihaz çalındıktan sonra oğlumun durumu da her geçen gün kötüleşiyor ve biz yine oğlumla hastanelere mahkum olacağız. Cihazımızı geri bulup getirseler yeniden parayla almaya da razıyız, çünkü öyle kolay temin edilebilen bir cihaz değil. Ki çalan kişinin bir işine de yaramaz. Çünkü faturasız hiç kimseye o cihazı satamaz. Tek istediğim oğlumun kurtulması, az da olsa hayata tutunabilmesidir" diye konuştu. Bayram tatilleri zehir olan aile, 9 yaşındaki oğullarının çalınan solunum cihazının bulunması için yetkililerden destek bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Celal Şehitkamil Gaziantep İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

title