Haberler

Hdp İzmir Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane Açıklaması

İzmir’den en az 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, “İzmir aynı zamanda Kürt halkının yoğun yaşadığı bir ildir.

İzmir'den en az 6 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, "İzmir aynı zamanda Kürt halkının yoğun yaşadığı bir ildir. Bileşenlerimiz oy vermese dahi sadece Kürtlerin oyu ile 6 milletvekili rahatlıkla çıkarılabilir" dedi.

24. dönemde bağımsız olarak girdiği seçimlerde Kars'tan milletvekili seçilen İngilizce öğretmeni Mülkiye Birtane, HDP'nin parti olarak seçime girmesinin ardından bu kez de İzmir'den 1. bölge 2. sıradan aday oldu. Ülkenin her noktasında siyaset yapabileceklerini ve hangi ilde milletvekili olduğunun önemli olmadığını ifade eden Birtane, "İzmir'de bu dönem HDP'den kadın milletvekili görebiliriz. Bu potansiyel var. Çok farklı kimliklerden halklar yaşıyor İzmir'de. HDP'de de çok farklı kimlikler yer alıyor. Kadınların, kadın milletvekillerini Meclis'e göndereceğine inanıyoruz. İzmir'de 1. ve 2. bölgelerden en az 6 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir aynı zamanda Kürt halkının yoğun yaşadığı bir ildir. Bileşenlerimiz oy vermese dahi sadece Kürtlerin oyu ile 6 milletvekili rahatlıkla çıkarılabilir. Öncelikle ulusal birlik çerçevesinde tüm halkımıza sesleniyorum; demokratik ulus birliği içerisinde tüm halkların, tüm kimliklerin kendilerini ifade edebilecekleri bir adres olduğu için herkesin bu fırsatı hem HDP'ye hem kadınlara vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

"BİZ BU ÜLKENİN SEVDALILARIYIZ"

İzmir adaylığı hakkında konuşan Birtane, sözlerini şöyle sürdürdü: "24. dönemde bağımsız olarak Kars milletvekili seçildim. Partimiz ilk defa Kars'tan bir kadın milletvekili seçip Meclis'e gönderdi. Bağımsız girdiğimiz seçimde aslında önümüze konulan baraj engelini aşıp Meclis'te iki dönem grup oluşturduk. 25. dönemde eğitimci kimliğimden kaynaklı partinin eğitim çalışmalarıyla görevlendirildiğim için aday olmadım. Bu dönem İzmir'de aday olmamı ise parti uygun gördü. Bizim için hangi il olduğu önemli değil. Biz bu ülkenin sevdalılarıyız. Bu ülkenin her karış toprağında emeğimiz var. Bu ülke bütün halkların emeği ile kurulmuş bir ülke. Birilerinin algı yönetimiyle algı değişimine gitmeleri, bizi kriminalize eden bir çaba içinde olmaları nedeniyle bu kriminalizeyi yıkmak için eğitimci kimliğimle, kadın kimliğimle, Kürt kimliğimle bu ülkenin her yerinde siyaset yapabileceğimizi, her yere hizmet sunabileceğimizi ispatlama adına kendimi İzmir'de görebiliyorum."

Savaşı isteyenlere karşı barışı inşa edebileceklerini göstereceklerini kaydeden Birtane, "Birileri çıkıp karalayacaktır. Şuanda ülke bir savaş cehennemi içerisinde. Bunun önüne geçmek için kadınlar olarak o barış ortamını oluşturmak için çaba sarf edeceğiz. İzmir'deki ulusalcı kesime şunu söylemek istiyorum; ulusalcılar ülkelerini seven kişiler olarak kendilerini lanse etmeye çalışıyorlar. Biz hepimiz bu ülkenin kurucu unsurlarıyız. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Bu savaşı HDP çıkarmadı. Herkes biliyor. Diğer partiler de biliyor. Yüzde 13'ün altına kesinlikle düşmeyeceğiz. Bir taksi şoförü 'MHP'ye CHP'ye oy verenimiz var, 30 kişilik taksi durağımızın 25'i HDP diyor' diyebiliyorsa bu halk ne yapacağını, nasıl davranacağını biliyor. Şimdiye kadar hiçbir siyasi oluşumun değiştiremediği, gücünün yetmediği bir şeyi başaran bir HDP var. Bu fırsatı halklardan esirgemeyecek olan Türkiye halkları var. Yüzde 13 oy oranının üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mülkiye Birtane İzmir Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title