Haberler

Özal: Mumcu'ya Çekilmesi Gerektiğini Söyledim

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal, İlk Kongrede Anavatan Partisi Genel Başkanlığına Aday Olacağını Belirterek, Erkan Mumcu ile Görüştüğünü ve Genel Başkanlıktan Çekilmesi Gerektiğini Söylediğini Dile Getirdi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, ilk kongrede Anavatan Partisi Genel Başkanlığına aday olacağını belirterek, Erkan Mumcu ile görüştüğünü ve genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini söylediğini dile getirdi.

Ahmet Özal, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin geleceğinden endişesi olduğu için siyasete gireceğini" söyledi.

Özal, "Hiç kimseye söylemeden önce Mumcu'ya partinin ilk kongresinde genel başkanlığa aday olacağımı söyledim. Daha sonra teşkilatlarla görüşmeye başladım... Şu anda delegelerin yüzde 90'ından fazlası genel başkanlığa adaylığımı koymamı istiyor" dedi.

Özal, "makam ve mevki hırsı olmadığını" ifade ederek, "Yapılması gereken çok şey var. Siyasete Türkiye'nin geleceğinden endişem olduğu için giriyorum" dedi.

"Arasta Operasyonuna" da değinen Özal, soruşturmada adı geçen 2 kişiyi tanıdığı için bilgisine başvurulduğunu, bu kişilerle de kurmak istediği partide kurucu olmak müracaat ettikleri zaman tanıştığını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title