Haberler

Osmaniye, 15 Günde 5'inci Şehidini Uğurladı 2-

Dha Yurt: Osmaniye, 15 günde 5'inci şehidini uğurladı Bingöl'de PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay 21 yaşındaki Muhammet Gürlek, memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde defnedildi.

Dha Yurt: Osmaniye, 15 günde 5'inci şehidini uğurladı

Bingöl'de PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay 21 yaşındaki Muhammet Gürlek, memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde defnedildi.

Osmaniye'nin son 15 günde verdiği 5'nci şehit olan Gürlek'i son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı. 11 ay önce askeri okulu bitirdikten sonra astsubay çavuş olarak gittiği ilk görev yeri Bingöl'de şehit düşen Muhammet Gürlek'in cenazesi, Bingöl'de düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Adana'dan alınarak karayoluyla Kadirli'ye götürüldü. Cenaze, ilk olarak tören için İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi. Buradaki törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Bolat, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

BABA VE AĞABEYİN GÖZYAŞLARI

Hacı ve Mahmude Gürlek çiftinin 3 oğlunun ortancası olan Muhammet Gürlek'in tabutunun tören alanına getirilmesiyle yakınları sinir krizi geçirdi. Öğretmen ağabey Mehmet ile kardeşi Yunus Emre Gürlek, tabuta sarılıp ağıt yaktı. 3 ay önce izine gelen ve en son şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğü oğlunun tabutuna sarılan baba Hacı Gürlek ise göz yaşlarına boğuldu. Anne Mahmude Gürlek ise 'Oğlum' diye ağıt yaktı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan Mustafa Gürlek'in cenazesi cenaze aracına taşınırken, törene katılan binlerce kişi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Kahrolsun PKK' şeklinde sloganlar attı.

OSMANİYE'NİN SON 15 GÜNDE 5'NCİ ŞEHİDİ

1 Ağustos'ta Karts'ta jandarma uzman çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta jandarma uzman çavuş Mehmet Acar ile piyade uzman çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Fatih Gökşen'i teröre kurban veren Osmaniye'nin son 15 gündeki 5'inci şehidi astsubay Mehmet Gürlek'in cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra konulduğu cenaze aracıyla defnedilmek üzere ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Kösepınarı Köyü'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gürlek Osmaniye Kadirli Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title