Haberler

Olumsuz Hava Koşulları Hava Trafiğini Etkiliyor

İstanbul'u etkisi altına alan lodos ve olumsuz hava koşulları, uçuş trafiğinde gecikmelere ve başka meydanlara yönlendirilmelere neden oluyor.

İstanbul'u etkisi altına alan lodos ve olumsuz hava koşulları, uçuş trafiğinde gecikmelere ve başka meydanlara yönlendirilmelere neden oluyor. Türk Hava Yolları'nın (THY), İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 3 uçağı, başka havalimanlarına yönlendirilirken İstanbul'dan kalkıp Stutgart inmesi gereken uçağı ise, kar yağışı nedeniyle Münih Havalimanı'na indi.

Edinilen bilgiye göre, THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken Bükreş'ten kalkan TK-1044 seferi, Podgarica'dan kalkan TK-1086 seferi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildi. THY'nin TK-567 sefer sayılı Klimanjero-İstanbul uçağı ise İstanbul hava sahası üzerinde iken havada kısa bir süre tur attıktan sonra Tekirdağ Çorlu Havalimanı'na yönlendirildi. Bu arada THY'nin TK-1743 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Stutgart-İstanbul uçağı ise Stuttgart'taki yoğun kar yağışı ve pistteki kar temizliği nedeniyle Münih Havalimanı'na yönlendirildi.

THY'nin İzmir ve Çorlu Havalimanı'na inen uçakları havanın düzelmesinin ardından yaklaşık 4 saat gecikmeli olarak İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Bu arada İstanbul Atatürk Havalimanı'na kalkması ve inmesi gereken uçakların, 20 ile 45 dakika arası gecikmeli olarak iniş ve kalkış yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title