Haberler

Öğretim Üyelerinden Teröre Tepki

Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Düzenledikleri Basın Açıklamasıyla Terör Saldırılarını Kınadı.

Hitit Üniversitesi öğretim görevlileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla terör saldırılarını kınadı.

Atatürk Anıtı'na siyah çelenk bırakarak terör saldırılarını kınayan Rektör Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ve öğretim görevlileri, ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara gereken cevabın verilmesini istedi. Rektör Kılıçkaplan, yaptığı basın açıklamasında, "Kaynağı, destekçileri ve kendilerince terör gerekçeleri çok net olmayan, ama dışarıdan beslendikleri milletimizce bilinen terör örgütü 15 askerimizi daha şehit ederek cinayetlerini sürdürmektedir" dedi.

Bedbahtların adeta Türkiye'ye ve Türk insanına savaş açtıklarını ifade eden Kılıçkaplan, "Hiç şüphemiz yok ki bu savaşın galibi Türk milleti olacaktır. Türk milleti tarihinde çok sayıda badireler gömüş ve üstesinden gelmeyi başarmıştır. İnancımız tamdır ki bugün de terörle baş edecek güçtedir" diye konuştu.

Türk milletinin yıllardır bağımsız olarak yaşadığı Anadolu coğrafyasının küresel aktörlerin hedefi haline geldiğini vurgulayan Kılıçkaplan, "Ancak unutulmaması gereken bir husus vardır ki; Türk milletinin muhtaç olduğu kudretin damalarında akan kanda var olduğudur. Terör odaklarının oyununa gelmeyeceğiz. Bu hain bedbahtlara karşı omuz omuza bir duruş sergileyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türk milletinin bütün kurum ve kuruluşları ile işbirliği sağlayarak terörün üstesinden geleceğini belirten Rektör Kılıçkaplan, Hitit Üniversitesi olarak bu kutsal mücadelede Türk devletinin yanında olduklarını söyledi. Kılıçkaplan, siyasi otoriterlerin "artık yeter" denilen bu noktada daha radikal kararlar alarak kan dökülmesine son vermelerini beklediklerini açıkladı.

(ES-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title