Haberler

"Öcalan Kararı HDP Oylarını Etkileyecek mi?" Sorusuna HDP'den Yanıt: Çok Büyük Etkisi Olmaz

Güncelleme:

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesinin İstanbul seçimlerini etkileyip etkilemeyeceğini değerlendiren HDP TBMM Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Oylara çok büyük bir etkisinin olacağı kanaatinde değilim" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit'in teröristbaşı Abdullah Öcalan'la görüşme yasağının kaldırıldığını açıklaması İstanbul seçimleri öncesi Ankara'yı hareketlendirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan HDP TBMM Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "Oylara çok büyük bir etkisinin olacağı kanaatinde değilim. HDP seçmeni kolay avlanabilir bir seçmen değildir" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine dair ''Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi" dedi. DW Türkçe'de yer alan habere göre; Gül'ün açıklamasının ardından Ankara'da oy hesabı başladı.

CHP: ZAMANLAMA MANİDAR

CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu kararı "Yaptıkları şeyin neye denk geldiğine bakılmalı. Neden daha önce değil de, şimdi? Zamanlaması manidardır. Türkiye'de toplumu ayrıştıran, bölmeye çalışan bir iktidar var" sözleriyle değerlendirdi.

Özkoç, "İstanbul'da 16 milyon insan yaşıyor ve hepsi ayrıştırmadan, köken sorgulamadan kendilerini doğru düzgün yönetecek bir belediye başkanı istiyor. Hepsi, kendilerini 18 gün yöneten Ekrem İmamoğlu'nun elinden mazbatasının neden alındığını çok iyi biliyor" diye konuştu. Halkın hükümetin her açıklamasını sorguladığını, samimi bulmadığını öne süren Özkoç, teröristbaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırılmasının da halkta karşılığı olmayacağını iddia etti.

'Öcalan Kararı HDP Oylarını Etkileyecek mi?' Sorusuna HDP'den Yanıt: Çok Büyük Etkisi OlmazCHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç

HDP: SEÇMENİMİZ KOLAY AVLANABİLİR DEĞİL

HDP TBMM Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ise teröristbaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığına dönük açıklamanın HDP seçmenini etkileyip etkilemeyeceği konusunda "Oylara çok büyük bir etkisinin olacağı kanaatinde değilim. Şunu da herkes bilsin ki; HDP seçmeni kolay avlanabilir bir seçmen değildir" dedi.

Oluç'a göre Adalet Bakanı Gül'ün açıklaması hükümetin bir "açılımı" olarak da nitelendirilmemeli. Bakan Gül'ün teröristbaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşebileceğini söyleyerek hukuki bir duruma işaret ettiğini anlatan Saruhan Oluç, "HDP'ye hediye edilmiş bir durum yok ortada. HDP seçmeni de bilinçsiz bir seçmen değil. Herkes, neyin ne olduğunu biliyor" diye konuştu.

'Öcalan Kararı HDP Oylarını Etkileyecek mi?' Sorusuna HDP'den Yanıt: Çok Büyük Etkisi OlmazHDP TBMM Grup Başkanvekili Saruhan Oluç

İYİ PARTİ: ZAMANLAMA MANİDAR

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da, Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarıyla hükümetin 23 Haziran için HDP'li seçmenden oy devşirme niyetini ortaya koyduğunu söyledi. Türkkan, "Zamanlamanın manidar olmadığını söylemek mümkün değil. Bahçeli işaret verdi, hükümet harekete geçti. Seçim öncesinde açıklama yapıyorlar ki seçmene oynasınlar. Ama HDP seçmeninin iktidara prim vermediğini, vermeyeceğini görmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'Öcalan Kararı HDP Oylarını Etkileyecek mi?' Sorusuna HDP'den Yanıt: Çok Büyük Etkisi OlmazİYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan

AK PARTİ: SEÇİM ENDEKSLİ DEĞİL

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Bu konu seçim endeksli bir konu değildir. Hükümetimizin tavrı çok nettir. Milli birlik, kardeşlik, demokrasi ve çözüm süreci için çok önemli adımlar attık, riskler aldık. Ama PKK terör örgütü sürekli bu durumu sabote etti, silahla karşılık verdi. Terörle mücadele ve milli birliğimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'Öcalan Kararı HDP Oylarını Etkileyecek mi?' Sorusuna HDP'den Yanıt: Çok Büyük Etkisi OlmazAK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Saruhan Oluç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title