Haberler

Hababam Sınıfı'nın Ekrem'i Osman Cavcı Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Yeşilçam'daki pek çok filmde gösterdiği performansla hafızalara kazınan oyuncu Osman Cavcı, İzmir'de ortaya çıktı. Cavcı dolmuşa binmesiyle ilgili "Arabam var ama neden dolmuşa binmeyeyim." dedi.

Hababam Sınıfı Güle Güle'nin Ekrem'i, Muhsin Bey'in Osman'ı, Zampara Seyfettin'in Seyfo'su Osman Cavcı, İzmir'de ortaya çıktı. Aldıkları yüksek ücretlerle anılan günümüz oyuncuları toplu taşımaya bindiğinde, 'halktan' yorumlarıyla medyada yer bulurken, en son İstanbul'da dolmuşa binerken görüntülenen Cavcı'nın ise, 'ekonomik durumu' konuşulmuştu. "Arabam var ama neden dolmuşa binmeyecekmişim?" diyen Cavcı, hem Yeşilçam'ı anlattı hem de yeni dönem sineması hakkında konuştu.

"SON YEŞİLÇAMLI"

İzmir'de bir tiyatro atölyesi açarak özel ders verdiğini belirten Cavcı, "Ayrıca 'Son Yeşilçamlı' diye bir gösterim yapıyorum. Bir ajansa da 20 dakikalık komedi filmleri yazıp çekiyorum. İzmir rahat ve medeni insanların yaşadığı bir şehir. Ben İzmir'de de üretiyorum. Teknoloji ilerledi. Aynısını İstanbul'da yapabilirdim ama İzmir'den yapıyorum. Zampara Seyfettin 2 filmimi Youtube'a yükledim, oradan da takip ediliyor" diye konuştu. Cavcı, 1995'te yayınlanan Zampara Seyfettin filminin, reyting getirmez diye futbol maçının karşısına konulduğunu ancak filminin maçtan daha fazla reyting aldığı anlaşılınca konu ile ilgili kanalda toplantı bile yapıldığını söyledi.

"TATLISES'İ ZİYARET EDECEĞİM"

Güncel bir şöhretinin olmadığını ancak yolda görenlerin kendisini tanıdığını ifade eden Cavcı, şunları söyledi: "Bugün biri beni durdurdu. Benimle ilgili bir şey soracak sandım ama ' İbrahim Tatlıses İzmir'e yerleşmiş doğru mu ağabey?' dedi. İbrahim Tatlıses'le 'Aşıksın' filminde rol almıştık. Aslında İbrahim Tatlıses'i ziyaret etmem lazım ama henüz edemedim. Rahatsız etmek istemedim ancak sanırım gitmem gerekiyor."

"BÜYÜK ŞANSTI"

Cavcı, ilk sinema deneyimi olan Hababam Sınıfı Güle Güle'de rol alma hikayesini de şu sözlerle anlattı: "Ertem Eğilmez tipimi çok beğenmişti. Beni çağırdı ama ne rolünde oynayacağımı bilmiyordum. Sınıfta kalabalıkta oturacağım sanmıştım. Gittiğimde Ertem Eğilmez 'Osman çok güzel bir şey oynayacaksın ama sakın korkup panik yapma' dedi. Yaramaz bir tipi oynamıştım. Bu büyük bir şanstı. O filmin senaryosunu Yavuz Turgul yazmıştı. Ardından yine Yavuz Turgul'un Muhsin Bey filminde Şener Şen ile oynadım. Bu da çok büyük şanstı."

"SOYSUZ FİLMLER"

Halkın eski sinemayı aradığını savunan Cavcı, "Halk, 'eskiler çok iyiydi' diyor. Bunu demek isterken 'eskiler bizdendi' demek istiyorlar aslında. Şimdi çok Amerikanvari, AVM sinemaları yapılıyor. Senaryo kötü, yönetmen kötü. Film çekmeyi bilmiyorlar. Kötü hocalardan iki numara öğreniyorlar. Teknoloji çok ileri ama içerik olarak boş. Bir sürü beceriksiz adam işi bilmeden sinema yapıyor. Yeşilçam'ı küçümsediler ama kendileri hiçbir şey yapamıyor. Son derece soysuz filmler. Sanırım senaryoları fotokopi ile çoğaltıyorlar. Hepsi birbirine benziyor. En son seyirci komediye gelmemeye başladı" dedi.

"YEŞİLÇAM'IN DEĞERİ TEKRAR KEŞFEDİLDİ"

Cem Yılmaz'ın Arif v 216 filmi hakkında da konuşan Cavcı, şunları söyledi: "Durumun farkına varan Cem Yılmaz bir film yaptı, Yeşilçam'ın değeri tekrar keşfedildi. Bu önemli bir şey. Nihayet anladılar. Şimdi bir de internet fenomenlerinin filmleri var. 3-5 sene sonra hiç hatırlanmayacaklar. İnsanları bıktırdılar. Seyirci bu kadar da aşağılanmaz. Tabii ki zeki projeleri tercih edeceklerdir. Bu filmler hatırlanmayacak ama soylu işler hep kalıcı olacak."

"DOLMUŞ HABERİNE GÜLDÜM"

İstanbul'da dolmuşa binerken görüntülenen Cavcı, haberi yapan muhabirin kötü niyetli olmadığını belirterek, "Benim arabam var ama o gün park sorunu nedeniyle dolmuşa bindim. Ayrıca neden binmeyecekmişim? En zengin tiyatrocu olan Ali Poyrazoğlu otobüs kartını düşürünce, Şener Şen metroya binince çekmişler. Binmesinler mi? İlla her yere arabasıyla mı gitmek zorunda? Trafikte nereye park edecek arabasını? Ben çok doğal buluyorum. Habere de çok güldüm" diye konuştu.

Atölyesinde eski film afişleri bulunduran Cavcı, o günleri zaman zaman özlediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

İbrahim Tatlıses Muhsin Bey İstanbul İzmir Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

VATANDAŞ RIZA:

BU SANATCILARI ÇOK ÖZLÜYORUZ

23
0
yanıtYanıtla
yine mi adana diyen adam:

Adam gibi adam

6
0
yanıtYanıtla
Hırsız Yaviz:

esardan kendini salan bakışlar

1
3
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Dolmuşa binmek ayıp mı. . . istediğne biner ne var bunda. . .

2
0
yanıtYanıtla
cosmos:

bunada iş gelmediği için reklam peşinde

0
1
yanıtYanıtla
yönetmen-1:

kaliteli bir oyuncu idi osman cavcı. . komik zıpır

1
0
yanıtYanıtla
cosmos:

tipi ilginç ama yaşlanınca o tip gitmiş ben daha güzel tipim ama ben aşırı karizmayım olmaz çirkin olması lazım komik tipin

0
0
yanıtYanıtla
CONI:

Adam ferrariye binse nerden para buldu dicekler dolmusa binse dalga geccekler, biz nasil insanlar olduk ya

0
0
yanıtYanıtla
ENİS:

Ne olur DİLEK PAMİRTAN ı da haber yapın epeydir piyasada görünmüyor da

0
0
yanıtYanıtla
enesson:

İnsan olmak ahlaklı olmak derken 70lerin birçok yeşilçam yıldızının da rol aldığı erotik filmlerine ne diyorsunuz? hangisinde insan ya da ahlaklı olmak gibi bir sonuç çıkardınız?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title