Haberler

Nevşehir Puis Şube Başkanı Musa Ertaş: ? Kaçak Mazot, Sektöre Ciddi Zarar Veriyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş, kaçak mazot satımının sektöre ciddi anlamda darbe vurduğunu belirterek, bunun önüne geçilmesinin gerektiğini söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş, kaçak mazot satımının sektöre ciddi anlamda darbe vurduğunu belirterek, bunun önüne geçilmesinin gerektiğini söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Kırıkkale Şube Başkanı Musa Ertaş yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda kaçak mazot satımı ile ilgili olarak sektörün ciddi bir sıkıntı yaşadığını belirtti. Ertaş, ülke ekonomisine de ciddi zarar veren kaçak mazot satımının şehrin emin insanları olarak da değerlendirilen bu sektör temsilcilerini zan altında bıraktığına vurgu yaparak şöyle konuştu: ? Kaçak mazot konusu çok hassas bir konu buna çok dikkat ediyoruz. Hem Ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor. Bizim dağıtıcı firmalardan sonra bayii arkadaşlarımızın en hassas noktasıdır. Sektörümüz şerefli insanlar topluluğunun oluşturduğu bir sektördür. Şehrin eminlerini bir araya getiren bizim burada akaryakıt sektörüne yön veren bunalan gece sıkıntısı olan hem eczane, hem doktorluk, hem de acil servis veren istasyonlar var. Bu saydığım kaçak akar yakıt nedeniyle zan altında kalan arkadaşlarımız ciddi manada rahatsızlar. Bunun önüne geçilmesi lazım, yüzde 1'de olsa şerefli insanlar topluluğu bu şekilde zan altında bırakılması bence son derece yanlış. Bunun önüne geçilmesi lazım. Nevşehir'de şu ana kadar bir ihbar gelmedi gelirse de gözümüzü kırpmadan üzerine giderim.ö

Ertaş, zaman zaman kendisinin de kaçak mazot satımına şahit olduğunu belirterek şunları dile getirdi. ? Kaçak mazot satımının önüne geçilmesi yönünde ne gerekiyorsa onu da yaparız, çünkü biraz önce bahsettiğim gibi Nevşehir'de böyle bizim meslektaşlarımıza ciddi zan altında bırakarak zarar veriyor. Hem de ülke ekonomisine çok büyük zararlar veriyor, bu arkadaşlarımızın bu işlerde derhal vaz geçmesi gerekiyor.Ama Nevşehir dışına çıktığımızda bende şahit oluyorum, istasyonları önüne çaputlara yazarak, bezlere yazarak lalettayin hızlı değiştirilebilecek bu reklam panolarıyla ucuz mazot adı altında akaryakıt satmak için gayret gösterenler yok değil. Simidi tabiki (EPDK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve diğer sorumlu üniteler olsun üzerine hızlı bir şekilde gitmesi lazım ve gittiğin dede neler doğacağı açık ve net bir şekilde bütün kamuda görevli insanların bilmesi lazım çünkü kar payının yüzde 20'si vergi olanı yüzde 78'i ÖTV vergisi olarak yani ciddi bir vergi kaybı oluyor buna bakıldığında bayii arkadaşların itibar kaybına bakıldığında bir an önce bu işin önüne geçilmesi için Petrol ürünleri iş verenler sendikasını çok büyük gayretleri var. Fakat tam bitirmiş değiliz ama mücadeleye devam edeceğiz.ö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Musa Ertaş Kırıkkale Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title