Haberler

Namık Havutça Biyografisi

Namık Havutça
Doğum YeriBalıkesir / Türkiye
Doğum Tarihi20.07.1957

Namık Havutça Kimdir ?

20 Temmuz 1957 Balıkesir'de doğdu.

Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü (lisans tamamlama) ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Tarih öğretmeni ve serbest avukat olarak çalıştı. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen'in yönetim kurulları üyelikleri, Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanlığı, Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyeliği yaptı.

Erken siyasi kariyeri
2004 ve 2009 yılları arasında Bandırma Belediye Meclis Üyeliği ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcülüğü görevlerini üstlenen Havutça, 2011 Türkiye genel seçimleri'nde milletvekili seçilmeden önce 2009 ve 2011 Balıkesir İl Genel Meclis Üyeliği ve CHP Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

Milletvekilliği
2011 Türkiye genel seçimleri'nde CHP Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Havutça, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) İçişleri Komisyonu, Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, Soma Araştırma Komisyonu, dört Bakan Hakkında Açılan Soruşturma Komisyonu üyesi olarak temsil etti.

Haziran 2013'te CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu’na seçildi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP Balıkesir milletvekili seçildi.

Coğrafya Öğretmeni Canan Havutça ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

title