Haberler

Müze ve Ören Yerleri Giriş Zammına Turizimcilerden Tepki

Güncelleme:

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerine giriş ücretinin 25 TL'den 35 TL'ye çıkarılmasının turları olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek, "Pamukkale Örenyeri'ne giriş ücreti 25 TL'den 35 TL'ye çıkarıldı. Bu zam, Denizli halkını Pamukkale'den daha da uzaklaştıracaktır, zam paket tur satışlarını da olumsuz etkileyecektir" dedi. Yapılan düzenlemeye göre giriş ücreti en fazla Olympos ve Side Örenyeri'nde arttı, giriş ücreti 5 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı.

4 OCAK'TAN İTİBAREN ZAMLI TARİFE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, müze ve ören yerlerine girişlere zam yaptı. Yeni zamlar 4 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanacak. Zamlar yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değişiyor. Pamukkale Örenyeri'ne giriş fiyatı da 25 TL'den 35 TL'ye çıkarıldı.

Yapılan zamlara tepki gösteren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil. Gittikçe kan kaybeden müze ve ören yerlerine ziyaretler daha da azalacaktır. Turizmciler olarak, yapılan zammı anlamakta zorlanıyoruz. Denizli halkı, Pamukkale örenyerine giriş fiyatı olan 25 TL'yi bile çok görürken, şimdi 35 TL oldu.

Denizli halkı Pamukale'den daha da uzaklaşacak. Seyahat acentalarının paket turları fiyatları da artacak, tur satışlarını olumsuz etkileyecek. Sektörümüzün desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan bu zamlar geri alınmalıdır" dedi.

ÖREN YERİ VE MÜZELERİN ZAMLI BİLETLERİ

Yapılan düzenlemeye göre giriş ücreti en fazla Olympos ve Side Ören Yeri'nde arttı, giriş ücreti 5 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı. Türkiye'deki diğer örenyeri giriş ücretleri de şöyle oldu:


"Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Myra ve Noel Baba Müzesi, Muğla Sedir Adası ve Efes Yamaçevleri, 15 TL'den 20 TL'ye, Aspendos, Perge, Troia ve Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 TL'den 25 TL'ye, Bodrum Su Altı Müzesi 25 TL'den 30 TL'ye, İstanbul Ayasofya Müzesi, Efes ve Topkapı Sarayı Müzesi 30 TL'den 40 TL'ye, Göreme ve Kaymaklı Yeraltı Şehri 20 TL'den 30 TL'ye, Hatay ve İstanbul Mozaik Müzesi 10 TL'den 15 TL'ye, Ihlara Manastır Vadisi ve Phaselis 10 TL'den 20 TL'ye, Kariye Müzesi 15 TL'den 30 TL'ye, Topkapı Harem Dairesi ile Sümela Müzesi 15 TL'den 25 TL'ye çıkarıldı." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Murat Şen Pamukkale Denizli Ören Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (57)

MEHMET TOPRAK:

50 LİRA MÜZE KART AL YILLARCA TÜM MÜZE VE TARİHİ ALANLARI GEZ . KART ALSIN TURİSTLER TÜRKİYE HAZİNESİ ZENGİNLEŞSİN . ÖYLE YAPIN . TURİSTTE PARA ÇOK 50 LİRA 15 DOLAR EDER UCUZ BENCE

0
16
yanıtYanıtla
Urfalı:

Ben turist olsam bu ülkeye gelmezdim hem turisti hem vatandaşını soyuyor sonra insanı yaşat ki devlet yaşasın diyor yalandan başka bir şey değil

8
7
yanıtYanıtla
t.aibesa:

sen yabancı bir ülke vatandaşı olsan ilk buraya gelirsin, yabancı ülkelerin durumunu bilmeden konuşuyorsunuz, isterse 50 lira olsun, yinede avrupaya göre ucuzdur

yanıt4
yanıt2
dirilis ertugrul:

sigaraya , ickiye verecek oldugu parayi tarihlerle yuzlesmek icin versin niyet neyse kismet odur ben olsam girisi 50 tl yaparim))))))

7
6
yanıtYanıtla
Dingiller:

Sen odun devrinden kalamsinda o yuzden

yanıt6
yanıt4
AK SARAY:

İTİRAZ EDİYORSUNUZ AMA AK SARAYIN AYLIK ELEKTRİK FATURASI 900, 000 TL, SU FATURASI 350, 000 TL, ISINMA FATURASI BİLİNMİYOR, TÜM BUNLARA BİRDE YAVRU SARAYIN AYLIK HARCAMALARINI EKLEYİN. BU KADAR MASRAF GİDER NEREDN KAŞILANACAK HİÇ BUNLARI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ.

8
5
yanıtYanıtla
Alper:

Faturalari sana gonderiyorlar herhalde. . 900 TL ayrica para degil. . virgulden sonraki sifirlarin anlami yok abartmak istemissin ama Allah tan matematikten anlayan biri degilsin

yanıt4
yanıt2
pensilgi:

900 bin olacakti. . iyi arastir akkoyunlara yem olma onlara göre rte günahsiz hersey mübah ona

yanıt1
yanıt1
42Mobil-ANDROID:

az bile yok öyle bedava

6
7
yanıtYanıtla
sedat:

mevlanayı bıle satıyorsunuz din tüccarları

yanıt8
yanıt7
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title