Haberler

Çamlıbel Geçidine Tünel Yapılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk Yıldızeli'ni ziyaret etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk Yıldızeli ilçesini ziyaret etti.

Müsteşar Habip Soluk'u Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı Selim Baş, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Akar, Belediye Başkan adayı Mustafa Arda ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Karşılamanın ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selim Baş, Müsteşar Soluk'un ilçeye yapmış olduğu hizmetleri değerlendirdi ve kendisine teşekkür etti.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, "Sayın müsteşarımızın ilçemize yapmış olduğu hizmetleri başkanımız bir bir anlattı. Ben kendilerinize ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor ve tekrar hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Halkın göstermiş olduğu ilgiden son derece memnun kalan Soluk, teşekkür ederek burada yapmış oldukları çalışmalara değindi.

Müsteşar Habip Soluk, "Sivas bölünmüş yol sıralamasında 23.8 kilometre ile Türkiye'de 59. sıradaydı. Çok komşu ili olmasına rağmen hiç biri ile bölünmüş yol ile bağlı değildi. Zaten ülkemizde de 2003 yılı öncesinde birbirine bölünmüş yol ile bağlı olan toplam 6 ilimiz vardı. Bugün bu sayı 75 ile çıkmış durumda. Türkiye genelinde 6.101 kilometre bölünmüş yol vardı bugün itibariyle 23 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol var. Yine demiryolları kaderine terk edilmiş durumda iken 2003 yılından sonra Başbakanımızın talimatıyla tekrar devlet politikası haline geldi ve mevcut demiryollarının bakımını yaparak yeniledik. Kuzey-Güney bağlantı yolu üzerinde bulunan Tokat-Yıldızeli karayolundaki Çamlıbel geçidine 5 buçuk kilometre uzunluğunda 2x2 çift yönlü Türkiye'nin en uzun tünelinden birinin yapılmasını için proje hazırladık ve kısa sürede yapımına başlanacak. Yapılacak olan bu tünelle Tokat-Yıldızeli-Sivas birbirinin banliyösü haline gelecek ve Yıldızeli'nde kurulacak olan Hızlı Tren istasyonuna da kısa sürede ulaşım sağlanacak. Ayrıca yine ilçemizde bulunan Türkiye'nin mineral bakımından en zengin maden suyu olan Kaman maden suyu şişeleme tesisi kurularak Yıldızeli ismi marka haline gelecek. Türkiye'nin her yerinde ismi duyulacak aynı zamanda kurulacak olan tesiste ise yüzlerce insan istihdam sağlayacak ve bu şekilde hem Yıldızeli hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Habip Soluk Yıldızeli Çamlıbel Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title