Haberler

Murat Bardakçı Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehrini Yazdı

Habertürk Gazetesinin özellikle tarih alanında uzmanlaşmış gazetecilerinden yazar ve TV proğramcısı Murat Bardakçı, bugünkü köşe yazısında, Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde temizlik çalışmaları devam eden dünyanın en büyük yeraltı şehrine yer verdi.

Nevşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Müze Müdürlüğü ve Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun denetiminde gerçekleştirilen temizleme çalışmalarının sürdürüldüğü dünyanın en büyük yeraltı şehrine ilişkin olarak gözlemlerini bugünkü köşesinde yer veren tarih araştırmacısı,gazeteci yazar Muraüt Bardakçı,dünyanın en büyük yeraltı şehri için 'Heyecan Verici' bir mekan ifadesini kullandı.

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Murat Bardakçı'nın halen temizleme çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan dünyanın en büyük yeraltı şehrine ilişkin yazısı şöyle : "

"BBC televizyonunda bugünlerde " Türkiye'nin Gizli Yeraltı Şehri" isimli önemli bir belgesel gösterilecek...
Belgeselin konusu Hristiyanlığın ilk asırlarından kalan ve TOKİ'nin 2013'te Nev- şehir'de başlattığı inşaatlar sırasında ortaya çıkan 450 dönümlük yeraltı şehri...

Daha önce değişik memleketlerde böyle mekânları gördüğüm için söyleyebilirim: Yerleşim merkezlerini güvenlik sebebiyle yeraltında kurmuş olan eski uygarlıklara ait bu gibi mekânlar heyecan vericidir. Yerin altına girdiğinizde kendinizi başka bir dünyada hissedersiniz; gerçek hayatla bağlantınız kesilir ve şayet klostrofobiniz, yani kapalı yerlerde kalma korkunuz yoksa değişik bir âleme gitmiş gibi olursunuz...

Ardarda medeniyetlerin kurulmuş olduğu Türkiye'de eski devirlerden kalan böyle daha başka yeraltı yerleşimleri de vardır. Bunların bazıları zaten bilinmektedir ve turizm merkezi yapılmıştır, bazıları Nevşehir örneğindeki gibi henüz yeni farkedilmiştir ama keşfedilmeyi bekleyen daha birçok yer mevcuttur."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevşehir Valiliği Murat Bardakçı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title