Haberler

Mülkiye Birtane, İzmir'den Hdp Adayı

Hdp Kars eski Milletvekili Mülkiye Birtane'yi İzmir 1'inci bölge 2'nci sıradan milletvekili adayı gösterdi.

Hdp Kars eski Milletvekili Mülkiye Birtane'yi İzmir 1'inci bölge 2'nci sıradan milletvekili adayı gösterdi. İngilizce öğretmeni olan Birtane, İzmirli seçmeni barış şölenine davet ederek oy isteyecek.

HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı, 51 yaşındaki Mülkiye Birtane, 2011 yılında Kars'tan bağımsız milletvekili seçilmiş, 7 Haziran'da aday gösterilmemişti. 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde İngilizce derslerine giren ve aday olduğu için görevinden ayrılan öğretim görevlisi Birtane, İzmir'e çarşamba günü gelip seçim çalışmalarına başlayacağını söyledi. Birtane, partisinin halktan gelen öneriler doğrultusunda hareket ederek aday belirlediğini belirterek şöyle dedi:

"7 Haziran seçimlerinde Kars'ta çalışmam söylendi. Orada emek verdim. Şimdi 'İzmir'e gideceksin' dediler. Benim için Kars ya da başka bir yer fark etmez. Ülkenin her yerinde çalışmak temel hedeftir. Bizim partimiz halk taleplerine uygun olarak siyasetini belirliyor. Tepeden karar alınmıyor. Bu kararda Kürt oyları üzeride etkili olmam, akademisyen olmam etkili olmuştur."

İzmirli seçmenden oy isterken barış şölenini güçlendirmek gerektiğini vurgulayacak olan Mülkiye Birtane, şunları söyledi:

"Ülkemiz 13 yıldır tek iktidarla yönetiliyordu. 7 Haziran seçimlerinde bu iktitar düştü. Bunu da halklar başardı, muhalefet başardı. Tekçi iktidarı sarsan HDP oldu. Daha fazla demokrasi, kardeşlik, eşitlik, barış için HDP'yi yeniden halkımızın destekleyeceğine olan inancımız büyüktür. İzmir halkımızdan Türkiye'nin her yerindeki barış şölenini güçlendirmek için destek bekliyoruz. Antidemokratik uygulamalara ancak bu şekilde karşı durabiliriz." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mülkiye Birtane İzmir Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title