Haberler

Müftülüklere Nikah Kıyma Yetkisinin Verilmesi

CHP Alaplı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal, sahil parkta düzenlenen imza kampanyasında gazetecilere yaptığı açıklamada, müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesinin anayasanın değişilmez ilkelerinden birisi olan laiklik ilkesine aykırı olduğunu iddia etti.

Başlattıkları imza kampanyasına kadınlar ve kızların yanı sıra erkeklerin de büyük ilgi gösterdiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Kanun önünde herkes eşit olup eşitlik ilkesine aykırıdır. Medeni kanun ile elde edilen hakları ihlal edeceğinden medeni kanuna aykırıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan müftülük makamı, din işleri ile yetkili ve görevlidir. Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısına 'hayır' demek için imza kampanyası başlattık."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve İlçe Başkanı Hüseyin Tosun imza kampanyasına katılarak destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Emine Uysal Alaplı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title