Haberler

Mudanyalı Gaziler Kıbrıs'ı Ziyaret Etti

Mudanya Belediyesi'nin organizasyonuyla, Mudanya'da yaşayan 1'inci ve 2'nci Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler, 42 yıl sonra çıkartma yaptıkları toprakları ziyaret etti.

Mudanya Belediyesi'nin organizasyonuyla, Mudanya'da yaşayan 1'inci ve 2'nci Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler, 42 yıl sonra çıkartma yaptıkları toprakları ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İki günlük KKTC ziyaretinde birçok resmi ziyaretlerde bulunan gaziler ilk olarak Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ü makamında ziyaret etti.

Görüşmede TSK ve gazilere yavru vatana barışı getirdikleri için teşekkür eden Özgürgün, barışı sürdürmek adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Lefkoşa Barbarlık Müzesi, Maraş Bölgesi, Magosa'daki tarihi surlar ve mekanları ziyaret eden gazileri Mudanya Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip iki gün boyunca gazilere eşlik etti.

KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ni ziyaret eden gaziler dernek başkanı Ertan Ersan'la bir araya geldiler. Burada, Barış Harekatı sırasında birlikte savaştıkları şehit arkadaşlarının resimlerini gören Mudanyalı gaziler duygulu anlar yaşadı.

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın ardından, K.K.T.C. kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş'ın kabrini de ziyaret eden gaziler, Denktaş'ın kabrine çelenk sundu.

Sivil Savunma Teşkilatları ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'u ziyaret eden gaziler, Boğaz Şehitliği'ne karanfil bıraktılar.

Gerçekleştirdikleri tüm ziyaretlerde duygusal anlar yaşadıklarını ve 42 yıl önceki duyguları yeniden yaşadıklarını belirten Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz, kendilerine bu imkanı sağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Gerçekleştirdikleri tarihi ve resmi ziyaretlerde kendilerini karşılayan yetkililere de teşekkür eden Yılmaz, "Kendimizi evimizde gibi hissettik. Bu gezilerimiz bizlere çok şey kattı. İnanıyorum ki tüm gazi arkadaşlarımız o günleri yeniden yaşadılar." dedi.

Gazilere belediye meclis üyeleri Hüseyin Esen, Ali Polat ve Servet Usta da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özgürgün Mudanya Magosa Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title