Haberler

Mta, Altıntaş'ta Bor Arıyor

Kütahya'nın Altıntaş İlçesinde, Gökçeler Köyü Süleyman Kuyusu Mevkiinde, Maden Teknik Arama (Mta) Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne Bağlı Ekipler Tarafından Bor Madeni Sondajı Yapıldığı Bildirildi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, Gökçeler köyü Süleyman Kuyusu mevkiinde, Maden Teknik Arama (MTA) Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bor madeni sondajı yapıldığı bildirildi.

İlkbahar aylarında jeofizik ekiplerinin araştırması sonucunda Gökçeler sınırları içindeki dağlık arazide bor madeninin bulunma ihtimalinin yüksek olması üzerine sondaj noktası belirlenip ilk çalışmalara başlandığı kaydedildi. Altıntaş Kaymakamı Faik Arıcan, Gökçeler köyündeki sondaj çalışmalarını köyü muhtarı İbrahim Arslan ile birlikte yerinde inceledi. Kaymakam Arıcan, şantiye şefi Fatih Şahin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şahin, "Şu anda iki vardiya olarak sondaj çalışmalarına devam ediyoruz. 2 maden mühendisi, 1 jeoloji mühendisi, 3 teknik ekip ve 12 işçiyle çalışmalar sürüyor. 150 metrelik bir sondaj yapıldı. Bu zemine göre 500 metreye kadar çıkacak. Çalışmalarımız yaklaşık 2.5-3 ay gibi bir sürede tamamlanacak. 50 santimlik bor madeni rezervine rastlamamız halinde burada rezerv sondajı artarak devam edecektir. Bor madeni olmasını umut ediyoruz" dedi.

Kaymakam Faik Arıcan ise, MTA ekibine teşekkür ederek, "Altıntaş'ta yer altı maden zenginliklerimizin bir hayli fazla olması, bor madeninin de çıkma ihtimalini yükseltiyor. Umut ederiz ki kısa sürede müjdeli haberi alalım. Bu Altıntaş için en güzel haber olacaktır" diye konuştu.

(NP-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title