Haberler

Mpi Genel Müdürü Balak'a Hüzünlü Veda

Makamında Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Milli Piyango İdaresi (Mpi) Genel Müdürü İhya Balak İçin, Bugün Mpi Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı Önünde İki Tören Düzenlendi.

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü İhya Balak için, bugün MPİ Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı önünde iki tören düzenlendi.

Balak için MPİ Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen törenlere eski Maliye bakanlarından Zekeriya Temizel, Sümer Oral, İsmet Attila, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural, Hesap Uzmanları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tezmen, eski Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, MPİ ve Maliye Bakanlığı çalışanları ve bazı bürokratlar katıldı.

İhya Balak'ın Türk bayrağına sarılı tabutta bulunan naaşı ambulansla önce Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün önüne getirildi. Balak'ı sevenler burada tabuta kırmızı karanfiller bıraktılar. MPİ Genel Müdürlüğünün bir çalışanının 10 yaşındaki oğlu Barış Dede de, ''Müdür amca, ruhun şad olsun. Mekanın cennet, melekler arkadaşın olsun'' yazılı bir buket karanfili Balak'ın tabutuna bıraktı. MPİ'nin sembolü olan ve genel müdürlüğün yan tarafında beslenen beyaz güvercinler de havaya bırakıldı.

MPİ Genel Müdürlüğünün önünde düzenlenen törende konuşan MPİ Genel Müdür Yardımcısı Ziya Suer, İhya Balak'ın insanlık dışı bir saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini belirtirken, ''Böyle bir günde ne söylenir bilemiyorum. Kendisi dünyanın en iyi, en namuslu ve böyle bir saldırıya maruz kalacak en son insandı. Büyük bir üzüntü içindeyiz'' dedi.

Konuşmakta güçlük çeken Suer, dün Balak'ın ölmesine neden olan silahlı saldırıdan kendisinin şans eseri kurtulduğunu ifade ederek, ''Bugün burada ikinci bir tabutun içinde olabilirdim. Maalesef burada şans eseri bulunuyorum. Sayın Balak nasıl böyle bir olaya maruz kaldı, hala şok içindeyim'' diye konuştu.

Olayla ilgili bazı basın-yayın organlarında son derece gerçek dışı haberlerin yer aldığını da ifade eden Suer, basın mensuplarına seslenerek, ''Lütfen gerçekleri araştırın. Böyle bir olay bir gün sizin başınıza da gelebilirdi'' dedi.

Eski Maliye Bakanlarından Sümer Oral da Maliye Bakanlığının yetiştirdiği değerli bir insanı, devlet idaresinde görülmeyen bir talihsiz saldırı sonucu yitirmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

Balak'ın Maliye Bakanlığının geleneklerine uygun bir tarzda basamakları teker teker çıkarak bulunduğu noktaya geldiğini anlatan Oral, ''Nazik, efendi, saygılı, örnek bir arkadaşımızdı. Kendisi çok genç ve ülkesine büyük hizmetler edecek bir yaşta hayata veda etti. Üzüntümüz büyük'' dedi.

MPİ'deki törenin sonunda Balak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Maliye Bakanlığındaki törenin sonunda da imam eşliğinde dua edildi, ardından cenaze törenine gelenlerden Balak için helallik istedi.

Balak'ın cenazesi daha sonra baba memleketi Çanakkale'ye gönderilmek üzere alkışlarla cenaze arabasına konuldu. İhya Balak'ın cenazesi, Eceabat'ın Seddülbahir Köyü caminde yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title