Haberler

Motosikletlerini Organ Bağışı İçin Sürdüler

Balıkesir'de buluşan motosikletliler, "Organ Bağışı Farkındalık Sürüşü" gerçekleştirdi.

Balıkesir'de buluşan motosikletliler, "Organ Bağışı Farkındalık Sürüşü" gerçekleştirdi.

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği, Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü ile Altıeylül Belediyesi iş birliğiyle Kuvayi Milli Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan motosiklet tutkunları organ bağışı temalı tişörtler giydi.

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, etkinlikte yaptığı konuşmada, organ bağışına dikkati çekmek için programın düzenlendiğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığının organ bağışıyla ilgili çeşitli açıklamaları var. İnsanlarımız bu konuda tedirginler. Tedirgin olacak bir şey yok. Herkesi organ bağışına davet ediyorum." dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Servet Kocaöz, Türkiye'de çok sayıda hastanın organ beklediğini söyledi.

Ülkede kadavradan bağışın yetersiz olduğunu vurgulayan Kocaöz, "Gelişmiş ülkelerde kadavradan bağış yüzde 75 ila 90 arasında değişiyor. Balıkesir'de halk bu konuda duyarlı. Beyin ölümü gerçekleşmiş kadavralardan donör çıkarılması oranı yüzde 40'larda. Türkiye ortalamasının üzerinde." diye konuştu.

10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı Özgür Candar da etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Motosikletlerimizi bu kez organ bağışı için sürüyoruz. Unutulmasın ki herkes organ bekleyen bir hasta olabilir. Bir bağış bir umuttur lütfen bu konuya duyarlı olalım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kent turu atan motosiklet tutkunları Atatürk Anıtı'nda fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Servet Kocaöz Ahmet Özen Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title