Haberler

Motosikletçiler kan bağışına destek verdi

Güncelleme:

Motosikletçiler kan bağışına destek verdi Motosikletçileri gören bazı vatandaşlarda kan vermek için sıraya girdi Kızılay, Türkiye Motosiklet Platformu ve Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneği ile iş birliği yaptı.

Motosikletçiler kan bağışına destek verdi

Motosikletçileri gören bazı vatandaşlarda kan vermek için sıraya girdi

İSTANBUL - Kızılay, Türkiye Motosiklet Platformu ve Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneği ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Fatih Camii'nde bulunan Kızılay çadırına, motosikletçiler akın etti. Kan bağışında bulunan motosikletçileri gören bazı vatandaşlarda kan vermek için sıraya girdi.

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi süreci gönüllü kan bağışını ülkemizde de olumsuz etkiledi. Kan bağışının artması için motosikletçiler seferber oldu. Türkiye Motosiklet Platformuve Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneğiile Kızılay iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında Fatih Camii'nde bulunan Kızılay çadırına, motosikletçiler akın etti. Kan bağışında bulunan motosikletçileri gören bazı vatandaşlarda kan vermek için sıraya girdi. Bağışa destek vermek için Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan da Kızılay çadırını ziyaret etti.

"Motorcular olarak kan ihtiyacına destek olmak istedik"

Kan bağışı için gelen talepten memnun olan Türkiye Motosiklet PlatformuYönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, "Pandemi yasakları döneminde kan ihtiyacı oldukça artış gösterdi. Bunu biraz destek olabilmek için TMP olarak, MAKUD ile birlikte bir organizasyon yaptık. Motorcu arkadaşlarımızla birlikte burada Fatih Camii'nde kurulan Kızılay çadırına geldik. Şu anda gelen arkadaşların taleplerini bile karşılamayacak kadar çok, bu bizi çok mutlu etti. Çok fazla bağış almış olduk. Katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Motorcular olarak kan ihtiyacına bir destek olmak istedik" dedi.

"Bir ünite kan, üç can"

Motosiklet camiasından yaklaşık 200 kişinin Kızılay çadırında olduğunu belirten Motosikletli Arama Kurtarma Destek Derneği Başkan Erkan Çekiç, "Kızılay, Türkiye Motosiklet Platformu Ekibi olarak burada kan bağışı için toplandık. Tüm katılan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bir ünite kan, üç can demek. Tüm Türkiye'yi, insanlığı kan vermeye davet ediyorum. Dernek üyeleri olarak toplam 110 kişi civarındayız. Motosiklet camiası olarak da burada şu an 150-200 tane arkadaşımız bulunmakta" diye konuştu.

Fatih Camii'ndeki Kızılay çadırında düzenlenen kan bağışı etkinliğine Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün TURAN da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Motosiklet Türkiye Kızılay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title