Haberler

Milli Takım Kampı, Hayalleri İçin Umut Oldu

Samsunlu bedensel engelli sporcular, atıcılık milli takım hazırlık kampına çağrılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Samsunlu bedensel engelli sporcular, atıcılık milli takım hazırlık kampına çağrılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Samsun Ekspres Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nde atıcılık alanında yarışan Davut Demirtaş, Mehmet Aydın ve Mustafa Tuncel, Ankara'da yarın başlayıp 5 gün sürecek milli takım hazırlık kampına çağrıldı.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak sürdürdüğünü söyledi.

İnşaatta çalıştığı sırada geçirdiği kaza sonucu felç kalan evli ve iki çocuk babası Demirtaş, atıcılık sporunu severek yaptığını, milli takımda yarışmalara katılarak derece yapmayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye şampiyonalarında bu yıl takım olarak çeşitli dereceler elde ettiklerini anlatan Demirtaş, "İki yıldır atıcılık sporuyla uğraşıyorum. Bu kamp benim için çok önemli. Kendimi burada göstererek, milli takıma seçilmek istiyorum. Atıcılık zor ama bir o kadar da zevkli bir spor. Konsantre olup sadece hedefi düşündüğünüzde başarı geliyor" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, geçirdiği kazanın ardından büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, "Bu sıkıntılarımı atıcılıkla bir nebze olsun aşabildim. Şimdi hayallerim var. Hayalim milli olmaktı. Bu kampla hayallerime yaklaştığımı düşünüyorum. Hedefim bu halimle de olsa bir şeyler yapabildiğimi gösterebilmek. Ülkemi, Samsun'u atıcılık alanında en iyi şekilde temsil edebilmek. Kampa çağrılmak beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Çocukken vücuduna isabet eden mermiyle engelli kalan evli ve iki çocuk babası Mehmet Aydın ise milli takım kampına katılmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Havalı tüfekle yarışmalara katıldığını bildiren Aydın, başarılı bir kamp dönemi geçirerek, milli takıma seçilmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Samsun Ekspres Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel de geçen yıl Ankara'da düzenlenen Türkiye Havalı Tüfek R1 Takım Yarışmaları'nda takım halinde birinci, bu yıl ise Mersin'de düzenlenen şampiyonada ikinci olduklarını anlattı.

Tuncel, "Benimle iki sporcumuz milli takım kampına çağrıldı. Kampta iyi performans göstermemiz durumunda milli takımla yarışmalara katılmaya hak kazanacağız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Tuncel Samsun Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title