Haberler

Mia Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak: "Proje sayesinde sadece Kocaeli değil, Marmara Bölgesi de kalkınacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, "MİA Projesi sayesinde sadece Kocaeli değil, Marmara Bölgesi de kalkınacak" dedi.

İzmit'te bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özak, Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'ne karşı çıkanların şehre ihanet ettiğini savundu.

MİA Projesi'nin açıklanmasının ardından arazilerin değerlendiğini bildiren Özak, "Proje sayesinde sadece Kocaeli değil, Marmara Bölgesi de kalkınacak. Esnaf rahat olsun. Çünkü proje çocuklarının geleceğini bile garanti altına alacaktır" diye konuştu.

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'in seçim beyannamesinde, yapılara 15 kata kadar ruhsat izni vereceğinin yazılı olduğunu vurgulayan Özak, Sirmen'in amacının siyasi rant elde etmek olduğunu ileri sürdü.

Sirmen'in projelerinin plansız olduğunu ifade eden Özak, şunları söyledi:

"Sirmen'in İzmit'le ilgili projeleri bilimsel bir altyapıya dayanmıyor. CHP döneminde binalara 3 kat sınırlaması getirildi. Şimdi ise 15 kata çıkaracaklarmış. Asrın felaketini yaşamış olan kentimizde, binalara 15 kat izni vermek cinayetten farksızdır. İmar konusu siyasete malzeme edilemez. Biz kat artışlarına karşı değiliz ama bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Kentimizin bilinçsiz bir şekilde beton yığınına dönüşmesine izin vermeyeceğiz.. Buradan Sirmen'e sormak istiyorum, 15 yıl boyunca İzmit'i sizler yönettiniz, madem 15 kat verilebiliyordu o zaman niye vermediniz? Bu samimiyetsizliğinizi açık şekilde ortaya koyuyor." - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Sefa Sirmen Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title