Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri'den İzleme Komitesi Değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İzleme Komitesi’nde yer alan vatansever duygulara sahip, bağımsızlık ve egemenliğin yanında yer alanların, PKK’nın şu veya bu biçimde legalleştirilmesi için çalışan gafillerin kim emir verirse versin, bir an evvel bundan vazgeçilmeli” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İzleme Komitesi'nde yer alan vatansever duygulara sahip, bağımsızlık ve egemenliğin yanında yer alanların, PKK'nın şu veya bu biçimde legalleştirilmesi için çalışan gafillerin kim emir verirse versin, bir an evvel bundan vazgeçilmeli" dedi.

MHP'li Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini ve çözüm sürecini değerlendirdi. Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin arasında bağlantı olmadığını belirterek, "Söylediklerinin arkasını dolduran yaklaşım içinde değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre 'Kürt sorunu vardır ve benim sorunumdur', 'Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunu vardır'. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre 'Ne Kürt sorunu ya, siz cumhurbaşkanı olamıyor muzsunuz, başbakan olamıyor musunuz, bakan olamıyor musunuz? Her etnik grubun Türkiye'de sorunları var. Bu sorunlardan yola çıkarak, Kürt sorunu icat etmek neyin nesi' anlamına gelen sözler eden Cumhurbaşkanı'na sahibiz. Cumhurbaşkanı, Ergenekon ve Balyoz davalarını kastederek, 'Operasyonlara başta şahsım olmak üzere tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içine örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü kumpasa, bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık' açıklamasında bulunuyor. Şu sözlerde 16 Temmuz 2008'de Başbakan Erdoğan tarafından söylenmiştir; 'Savcı millet adına vardır, iddia makamı millet adına oradadır. Biz millet adına 'evet' hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayreti içindeyiz. Eğer bu anlamda savcılık ise evet savcısıyım' demiştir" ifadelerini kullandı.

Yeniçeri, İzleme Heyeti'ne ilişkin soru üzerine, "İzleme Komitesi'nde yer alan vatansever duygularına sahip, bağımsızlık ve egemenliğin yanında yer alanların, PKK'nın şu veya bu biçimde legalleştirilmesi için çalışan gafillerin kim emir verirse versin, bir an evvel bundan vazgeçilmeli" karşılığını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Özcan Yeniçeri Halil Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title