Haberler

Mersin'de "Musa Eroğlu Sevgi Parkı" Açıldı

Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun memleketi Mut ilçesinde, "Musa Eroğlu Sevgi Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun memleketi Mut ilçesinde, "Musa Eroğlu Sevgi Parkı" düzenlenen törenle açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen parkın açılışında, Eroğlu'na çağın "Karacaoğlanı" dediklerini belirtti.

Eroğlu'nun bir Mersinli, bir Mut'lu olarak her zaman gurur duyacakları şahsiyet olduğunu ifade eden Kocamaz, "Onun birleştirici gücünü, onun Türk milletinin genetiğinden gelen her zaman bir bütün olmaya yönelik öğretilerini hepimiz şiar edinmek durumundayız" dedi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz da parka verilen isimle bütün dünyaya, ülkeye sevgiyi, barış ve kardeşliği yaymak istediklerini belirtti.

Eroğlu'nun halk müziğine emek ve sevgi mesajları vermiş bir büyükleri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Tüm ülkede sevildiği gibi Mut ilçesinin bağrından çıkan ve ülke geneline hizmet eden, uğrunda sevgi ve barış niteliği taşıyan bu hocamızı onurlandırmak da bize düştü. Yaşayan 'Karacaoğlana' saygı duyuyoruz" diye konuştu.

Parka ismi verilen sanatçı Musa Eroğlu da insanların buraya yürekleriyle geldiklerini, yürekleriyle oturduklarını ve lazım olanın sevgi, barış ve dostluk olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Musa Eroğlu, Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özarslan, Yüksel Didikoğlu, Savaş Korkmaz ve Özgür Şahinsoy sahne alarak türkü dinletisi gerçekleştirdi.

Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ile belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Spor sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, sosyal tesisler ve Kuva-yi Milliye Anıtı yer alan parkta Eroğlu'nun tasvir edildiği bir de heykel yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mut Belediyesi Mersinli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title