Haberler

Mersin'de "Güz Şenliği" Başladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Önderliğinde Forza Fuarcılık Tarafından Düzenlenen "Mersin Güz Şenliği" Başladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önderliğinde Forza Fuarcılık tarafından düzenlenen "Mersin Güz Şenliği" başladı.

Yenişehir Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenen şenliğe, 10 ülkeden firmalar ve el sanatı üreticileri katılıyor. Fuarın açılışı için düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, MTSO Başkanı Kadri Şaman, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Engin Tan Narin, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güler'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Büyükçelik, "Mersin Güz Şenliği" adı altında el sanatları, çeşitli kitaplar ve değişik etkinliklerin bir araya geldiği bir fuar düzenlendiğini ve bu fuarın kente her geçen gün biraz daha katkı sunduğunu söyledi.

Mersin'in daha önceleri tarım, ticaret, liman ve sanayi şehri olarak anıldığını belirten Büyükçelik, "Mersin şimdi artık fuarlar şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Özellikle bugünkü açtığımız etkinlikte gençlerimize ve diğer arkadaşlarımıza çok yararlı ürünler var. Önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğine inanıyorum. Katkısı bulunanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

MTSO Başkanı Kadri Şaman ise, Mersin'in bir fuar kenti olma yolunda ciddi adımlar attığını ifade ederek, "Bugüne kadar hep sektörel bazda fuarlar yaptık. İlk defa Mersin'de 'Güz Şenliği' adı altında sanat, el sanatları, hediyelik eşya ve kitap şenliği tarzında bir fuar yapıyoruz. Bu fuarın Mersin'in kültürel, sosyal hayatına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

25 Kasım'a kadar açık kalacak fuar, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda 30'un üzerinde yazarın imza günü düzenleyeceği belirtilirken, 40'ın üzerinde ressam, heykeltıraş, plastik sanatçısı ve 100'ün üzerinde de el sanatı ve hediyelik eşya firması fuarda bulunuyor. Fuara giriş ücretlerinin sivil vatandaş için 1 YTL, öğrenciler için ise 50 YKr olduğu belirtildi.

(ÖT-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title