Haberler

Marmaris'te "Güvenilir Denizkızı 8" Tatbikatı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Yapılan Basın Toplantısında, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Türkiye'nin Ortaklaşa Düzenleyeceği "Güvenilir Denizkızı 8" Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatıyla İlgili Bir Brifing Verildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yapılan basın toplantısında, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Türkiye'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Güvenilir Denizkızı 8" müşterek arama kurtarma tatbikatıyla ilgili bir brifing verildi.

Tatbikatta, batmakta olan gemilerin denize düşen mürettebatı ile yolcuları kurtarılacak, deprem sırasında hem kurtarma çalışmalarına katılacak hem de deprem bölgesine insani yardım ulaştırılacak.

Deniz Kurmay Binbaşı Hasan Özyurt, tatbikata katılan gemilerin komutanları ve gazetecilere verdiği brifingde, Güvenilir Denizkızı 8'in amacının üç ülkenin deniz ve hava kuvvetlerinin arama kurtarma çalışmaları sırasında uyumu ve iş birliğini artırmayı amaçladığını belirtti. İlk iki günü eğitim amaçlı toplantılarla geçen tatbikatın yarın başlayacak ikinci kısmında üç ülke askerlerinin Fethiye'nin güneyindeki uluslar arası sularda senaryo gereği arama ve kurtarma çalışması yürüteceğini bildirdi.

4. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Cem Çakmak idaresinde geçekleşecek tatbikatın ikinci kısmının açıklanan programına göre üç ülkenin askerleri, 24 Ağustos'un ilk saatlerine kadar batma tehlikesi yaşayan bir gezi teknesinden denize düşenleri kurtaracak, aynı zamanda bir akaryakıt tankerinin mutfağında çıkan yangının akaryakıt deposuna sıçraması tehlikesine karşılık denize atlayanlar için arama-kurtarma görevi yerine getirecek.

Tatbikatın son günü Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda bir deprem senaryosu icra edilecek. Depremde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra insani yardım yapılacak.

(CG-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title