Haberler

Marmaraereğlisi'nden Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi.

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikmal inşaatı ile iç dekorasyon ve iç tefrişatın yerleştirilmesi işlemleri tamamlanan binada çevre düzenlemesinin başladığını söyledi.

Uyan, yeni hizmet binasının mimarisiyle Marmaraereğlisi'nin tarihi dokusunu yansıttığına inandıklarını belirterek, binanın bin 866 metrekare arazide 11 bin metrekare kapalı alana sahip, ikisi bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı bir şekilde projelendirildiğini kaydetti.

Belediye binasının tamamlandığını ve çevre düzenlemesine başlandığını dile getiren Uyan, şöyle konuştu:

"Yeni hizmet binamız evrensel mimari dille ortaya konarak Antik Perinthos, Heraklea ve Marmaraereğlisi kültürlerinin bir sentezi olarak tasarlandı. Yapı tamamlandığında Marmara mermeri renk tonlarında olacak. Üçgen alın ve sütunlar klasik dönem mimari tarzı sembolize ediyor. Pencere boyutları ve kemerli doğramalar geleneksel Türk sivil ve kamu mimarlık yapılarını temsil ediyor. Belediye binamızın kubbesiyse evrensel yapı elemanı olarak toplu yaşam alanlarını temsil etmektedir. Kubbenin sembolik doğası onun geometrisinden kaynaklanmakta, evrendeki birlik ve bütünlüğün başlıca ifadesi olan kubbe şeklinde tasarlandı. Belediye binamız yapısı Antik Perinthos kenti arkeolojik kazıları yapılıp ortaya çıkarılana kadar bir illüstrasyon niteliğinde algılanacak."

Marmaraereğlisi'nde yaz hazırlıkları

Marmaraereğlisi Belediyesince yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte şehrin genelinde yol ve kaldırım kenarlarında uzayan yabani otlarının temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçe genelinde yol ve kaldırım kenarlarında uzayan yaban otlarının ekipler tarafından temizlendiğini söyledi.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Uyan, halkın güzel bir ortamda yazı geçirmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini kaydetti.

Uyan, etraftaki yabani otların çirkin görüntüsünden kurtulmak için bu çalışmayı başlattıklarını ifade ederek, "İlçemiz genelinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibimiz, parklarda ve yol kenarlarında uzayan otların temizliğini yapıyor. Park, bahçe ve mesire alanlarında çim biçme ve yabani ot temizliklerini aralıksız sürdürüyoruz. Bakımsız alanlarda vatandaşlarımıza zarar verebilecek haşerelere karşı önlemler alıyoruz. Oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek adına halkımızın sağlığı ve çevre temizliğine özen gösteriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yol yapım çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesince yol yapım çalışmalarına devam ediliyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Yeniçiftlik Mahallesi'nde yapılacak sıcak asfalt çalışması öncesi zemin hazırlama ve yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçe genelinde başlayan yol yapım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Uyan, "İlçemizde kanalizasyon ve doğalgaz altyapı çalışması biten bölgelerde sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışması yapıyoruz. Yeniçiftlik Mahallesi'nde Vatan 20 Caddemizde zemin hazırlama ve ölçüm işlemlerimiz devam ediyor. En kısa süre içerisinde asfalt çalışmalarımız başlayacak. Asfalt şantiyemizde hazırladığımız sıcak asfaltla kendi imkanlarımızla halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Marmaraereğlisi İbrahim Uyan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title