Haberler

Mardin'deki Silahlı Saldırı

Mardin Cezaevi önünde 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davada, 7'si tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mardin Cezaevi önünde 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davada, 7'si tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar A.E. (16), Abdulkadir Erkan (40), Mehmet Sıraç Erkan (35), Mehmet Erkan (26), Diayeddin Erkan (20), Mehmet Masum Erkan (25) ile Abdulselam Erkan (29) hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan Ramazan Erkan (54), Hasan Erkan (45) ve Mehmet Emin Erkan (46) ile Cevzat Dağ (38) duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan A.E'nin yaşının küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmaya, basın mensuplarının yanı sıra Mardin'den gelen sanık yakınları alınmadı.

Adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Sanıkların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra sanık avukatlarına söz verdi. Avukatların, davayla ilgili bir tanık dinlenmesi talebini kabul eden mahkeme heyeti, tanığı salona çağırdı. Tanığın, Türkçe bilmediği için Kürtçe ifade verebileceğini belirtmesi üzerine mahkeme heyeti, salonda tercüman bulunmadığı için tanığın gelecek duruşmada dinlenmesine karar verdi.

Duruşmada taraf avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, daha sonra mütalaasını sunmak üzere cumhuriyet savcısına söz verdi. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme başkanı Halil Yüksel tarafından duruşmaya 15 dakika ara verildi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

- İddianame

Saldırının, Erkan, Sürer ve İpek aileleri arasında, "arazilerindeki su kuyusu" nedeniyle bulunan husumet nedeniyle gerçekleştiği belirtilen iddianamede, aileler arasında daha önce yaşanan kavgada Ali İhsan Erkan ve Osman Erkan'ın yaşamını yitirdiği, Ali Sürer, Celal Sürer ve Mehmet İpek'in de bu olay nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler Mehmet Masum, Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Emin, Ramazan, Abdulselam ve Hasan Erkan'ın "kan gütme saikiyle" hareket ederek aile meclisinde Sürer ve İpek ailelerinden cezaevine ziyaret için gelenlerin öldürülmesi kararının alındığı ileri sürüldü.

Sanıklar için istenen cezalar

İddianamede, saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle Mehmet ve Diyaeddin Erkan hakkında TCK'nın "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle, çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6'şar yıl hapis cezası talep edildi.

Sanıklar Abdulkadir, Mehmet Siraç, Mehmet Emin, Mehmet Masum ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz yargılanan sanıklar Ramazan ve Hasan Erkan için de "adam öldürme suçunu azmettirdikleri" gerekçesiyle 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanık Cevzat Dağ'ın "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle, çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasının istendiği iddianamede, yaşı küçük sanık A.E'nin ise "Tasarlayarak, kan gütme saikiyle, çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "Adam yaralama" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Olay

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 19 Eylül 2013'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda Emine İpek (27), çocukları Narin İpek (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) hayatını kaybetmiş, olay yerinde olan ve ölenlerle bir yakınlığı bulunmayan Hasibe Amak da yaralanmıştı. - Çorum

Kaynak: AA / Güncel

Osman Erkan Emine İpek Mardin Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title