Haberler

Mansur Yavaş: Hitit Güneş Kursu Amblemi Değişmez

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tartışmalı Hitit Güneş Kursu amblemiyle ilgili "Bana her gün 10 mesaj geliyorsa 3-4 tanesi amblemle ilgili. Amblem değişikliği gündeme gelmez. Meclis'te çoğunluğumuz yok. Meclis karar veriyor çünkü" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Mansur Yavaş'ın oturmasının ardından amblemin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Tartışmalı bir kararla kaldırılan Hitit Güneş Kursu'na yeniden dönülmesi yönünde çok sayıda çağrı gelirken Yavaş, Meclis'te çoğunluk olmadıkları için bir değişikliğin mümkün olmadığını söyledi.

Mansur Yavaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun belediyeye gönderdiği yazıya değinen Yavaş, Hitit Güneş Kursu hakkında da açıklama yaptı.

"2 BİN 200 TL'DEN AZ ALAN 12-20 İŞÇİ VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına gönderdiği "10 temel ilke" başlıklı yazıda tüm belediye çalışanlarının ücretlerinin 2 bin 200 TL olmasını istemişti. Bu vaat üzerine inceleme yaptırdığını anlatan Yavaş, belediyede bu ücretin altında çalışan sadece 12-20 arasında işçi bulunduğunu onların da maaşının yükseltileceğini söyledi.

"EVLİYA OLSA YOLUNU ŞAŞIRIR"

Yavaş, Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında belediye şirketlerinin tasfiyesi konusunu gündeme getirmiş ama bu konu tartışmalara yol açmıştı. Mayıs ayında şirketlerin genel kurulları olacağını belirten Yavaş, "Ondan sonra genel kanaatim belediye kendi işini kendi yapsın. Belediyenin işlerini şirketlere vermesini istemiyoruz" dedi.

Yasayla kurulan ANFA, EGO, ASKİ dışındaki şirketlerin özel kurulan şirketler olduğunu belirten Yavaş, "Siz şirkete ihale ediyorsunuz o da istediği şirkete veriyor. Ben evliya olsa yolunu şaşırır diyorum. Hiç gerek yok. Belediye kendi ihalesini kendi yapsın" görüşünü tekrarladı.

"GELEN 10 MESAJDAN 4'Ü AMBLEMLE İLGİLİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yönetim değişikliğinin ardından, tartışmalı bir şekilde kaldırılan Hitit Güneş Kursu amblemi yeniden gündeme geldi. Yavaş, "Amblem değişikliği gündeme gelir mi" sorusuna, "Gelmez. Meclis'te çoğunluğumuz yok. Meclis karar veriyor çünkü" yanıtı verdi. Ancak Yavaş, ama amblemin bazı yerlerde kullanılabileceğini söyledi.

Meclis'te çoğunluk olsa dahi "ben yaptım oldu" yaklaşımını doğru bulmadığını anlatan Yavaş, "Ankara halkına sorarak, bir yarışma açarak yapmayı düşünmüştüm. Dijital dünyada isterseniz Ankara'da 2 milyon insanın görüşünü hızla alabilirsiniz. Değişiklik yapabilsek dahi böyle yapmayı düşünüyordum" dedi.

Amblemle ilgili çok sayıda talep geldiğini anlatan Yavaş, "Kavgalı şekilde değişti. Bana her gün 10 mesaj geliyorsa 3-4 tanesi amblemle ilgili. Tartışmalı olmasa şimdiye kadar bu konu kapanmış olurdu. Ama ben yaptım oldu ile olunca böyle oluyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hitit Güneş Kursu amblemi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde, 1995 yılında Atakule-cami minaresi ve 3 yıldız ile değiştirildi. Ancak karar yargıdan döndü. En son 2011 yılında Atakule figürlü amblem, yıldız sayısı 5'e çıkarılarak yeniden kullanılmaya başlandı. Bu arada 2011 yılında ayrıca Ankara Kedisi logo olarak kullanılmaya başlandı. Bu logo da mahkemelik oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Belediye Başkanlığı Mansur Yavaş Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title