Haberler

Malatya: Malatya'da Yerel Yönetimler

Malatya Belediye Meclisi, Kasım Dönemi Toplantısında Belediye Bütçesi 115 Milyon YTL Olarak Kabul Edildi.

Malatya Belediye Meclisi, Kasım dönemi toplantısında belediye bütçesi 115 milyon YTL olarak kabul edildi.

Malatya Belediye Meclisi, Kasım dönemi olağan toplantılarını tamamladı. Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı'nda Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen Kasım dönemi son meclis toplantısında geçtiğimiz ay imar komisyonuna gönderilen 2007 mali yılı belediye bütçesi görüşüldü. Ayrıca bazı meclis üyeleri tarafından çalışmaları devam eden ve bitme aşamasına getirilen Yeni Camii çevre düzenlemesinin yapıldığı alana Yeni Camii Meydanı ismi verilmesi teklifi, imar komisyonuna havale edildi.

Toplantı sırasında MHP'li meclis üyesi Murat Parlak'ın, 2 aydan bu yana su sayaçlarının okunmadığı, bu durumda belediyenin bazı mali kayıpları olduğu, şeklindeki sorusu üzerine, Belediye Gelir Müdürü İsmail Nacar, 2006 yılı içerisinde uygulanmaya başlayan yeni bütçe sistemine göre, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya Belediyesi'nde de bilgi sisteminin değiştirildiğini, bu doğrultuda başlatılan çalışmalar neticesinde yeni bilgilerin yüklendiğini ve gecikmenin de bu yüzden kaynaklandığını söyledi.

Nacar, 17 Eylül 2006 tarihinde başladıkları bilgi yükleme işlemlerinin tamamlandığını ve bazı bölgelerde geciken sayaç okumalarının tekrar başlayacağını, su faturalarına yansıtılan 1 YTL'lik sabit gelirin, fatura okuma, bilgisayar gibi hizmetlerin karşılığı olduğundan, bu bedelin okunmayan ay için alınmayacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title