Haberler

Thm Sanatçısı Mustafa Özarslan: "Gençler Türkü Yerine Yabancı Müzik Dinliyor"

Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan, radyo programında gençlerin türkü yerine yabancı müzik dinlediğini söyledi.

Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan, radyo programında gençlerin türkü yerine yabancı müzik dinlediğini söyledi.

Bir konser için Adana'ya gelen Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan, bir radyonun canlı yayın konuğu oldu. Türk halk müziğinin sorunları ve popüler kültürün türküler üzerindeki olumsuz etkilerinin tartışıldığı programda Özarslan, özellikle genç nesle türkü dinlemelerini önerdi. Özarslan, ilkokul dönemlerinden itibaren halk oyunları, okul koroları ve çeşitli derneklerde, halk kültürünün içinde olma fırsatı bulduğunu anlattı. 1994'ten itibaren profesyonel müzik hayatına başladığını belirten

Özarslan, genç neslin bir bölümünün kültürümüzde yer alan türküler yerine yabancı müzik tutkunu olduklarını, özellikle 1990'dan sonra bunun daha fazla hissedildiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mustafa Özarslan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title