Haberler

Rekabet Kızıştı!

Tatil Denince Akla Gelen İlk İki Yer: Çeşme ve Bodrum! Peki En Çok Hangisi Tercih Ediliyor? İşte İki Beldenin Özellikleri!

TATİL DENİNCE AKLA GELEN İLK İKİ YER: ÇEŞME VE BODRUM! PEKİ EN ÇOK HANGİSİ TERCİH EDİLİYOR? İŞTE İKİ BELDENİN ÖZELLİKLERİ!

Tatilin ilk yarısında açık ara Çeşme tercih edilirken, son virajda rotayı Bodrum'a çevirenlerin sayısı artıyor. İşte bu iki gözde tatil mekanının karşılaştırmalı özellikleri...

Bodrum geccesi ve gündüzüyle hiçbir zaman hareketini yitirmiyor. Her zaman canlı, her zaman eğlenceli, farklı. Çeşme ise Bodrum'a nazaran daha sakin bir tatil imkanı sağlıyor. Tabii bu demek değil ki Çeşme'de eğlence yok! Çeşme beach'lerinde de hareket var.

Bodrum'da geccenin yorgunluğu ancak öğlene doğru uyanarak, Çeşme'de ise sabahın erken saatlerinde ayıltıcı etki yapan buz gibi suya girilerek atılır.

Çeşme tam anlamıyla spor yapmaktan hoşlananlar, her zaman genç ve dinamik bir tatil geçirmenin peşinde olanlara hitap ediyor. Bodrum ise tüm gün yan gelip yatmak isteyenler için çok ideal. Bakınız sosyetik güzel Eda Taşpınar!

Çeşme deyince herkesin aklına ilk olarak Alaçatı ve tabii ki sörf gelir. Çeşme sörf yapmak için en doğru adreslerden biri. Ayrıca Çeşme'de ardı ardına düzenlenen sörf turnuvalarıyla da tatilinizi renkli kılabilirsiniz. Bodrum'da ise su ile yapacağınız birçok aktivite var, ama bunların hiçbiri sörf kadar hareketli ve popüler değil.

Tatile çıkmanızın en önemli nedeni denize girmek, uçsuz bucaksız sahillerde keyif yapmaksa Çeşme bunun için hiç de uygun bir mekan değil. Çünkü Çeşme'nin denizi bol dalgalı, havası da çok rüzgârlıdır. Yani rahat rahat kulaç atmak Çeşme sahillerinde pek de mümkün değil. Bodrum'un koyları, denizi ise rüzgarsız ve oldukça sakindir. Rahat rahat yüzmek için birebir.

Çeşme'nin daha sakin bir enerjisi, Bodrum kadar saldırgan olmayan bir yapısı var. Ve Çeşme'nin tercih edilmesindeki esas sebep 'rahat' olabilmektir.

Bodrum'un sosyete ve sanat camiasının uğrak yeri haline gelmiş olan en popüler koyu Türkbükü'dür. Burada plaja inerken giyilen kıyafetlerden gerçekleştirilen aktivitelere kadar her şey kendini göstermek için yapılır. Çeşme'deki Ayayorgi de, İzmir sosyetesini ağırlayan bir Türkbükü'dür sanki.

Çeşme'den kumru yemeden dönmek olmaz. Bu konuda iki ünlü isim ise Kumrucu Hüseyin ve Kumrucu Şevki'dir. Bodrum'un olmazsa olmazı ise ev yapımı gözlemeleridir. Gözlemenin de tek adresi Hoca'nın Yeri'dir.

Çeşme ve Bodrum arasında büyük bir rekabet olmasının yanı sıra buralara tatile gidenler arasında da ciddi rekabet vardır. Çeşmeciler ve Bodrumcular sık sık bu iki belde için tartışır durur. Çeşmeseverler Bodrumlular'ı 'fazla sosyete' olmakla suçlarken, Bodrumseverler Çeşmeliler'i 'özentilik' ile suçlar.

Çeşme ünlüleri

Çağla Şıkel, Emre Altuğ, Yılmaz Erdoğan, Çağla Kubat, Demet Akalın.

Bodrum ünlüleri

Eda Taşpınar, Neslişah Alkoçlar, Ebru Şallı, Mirsad Türkcan, Bülent-Oya Eczacıbaşı, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan.

Mekanlar, koylar

Orak Adası, Bianca Beach, Princees Otel, Ev Beach, Türkbükü!

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title