Haberler

Önemli Olan Zeynep

1 Kilo 400 Gram Ağırlığında Bir Erkek Bebek Dünyaya Getiren Zeynep Tokuş'un Eşi Alp Nuhoğlu, Büyük Bir İkilem İçinde.

1 KİLO 400 GRAM AĞIRLIĞINDA BİR ERKEK BEBEK DÜNYAYA GETİREN ZEYNEP TOKUŞ'UN EŞİ ALP NUHOĞLU, BÜYÜK BİR İKİLEM İÇİNDE.

6.5 aylık hamileyken 1 kilo 400 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Zeynep Tokuş, kuvözdeki bebeğini görmek için evle hastane arasında mekik dokurken eşi Alp Nuhoğlu ise Ali ismini verdikleri oğullarını "sağlıklı" yaşatmak için savaş veriyor. Karısının doğumunu bizzat gerçekleştiren Jinekolog Nuhoğlu'na doğum gecesini Vatan'a anlattı:"Geçen Pazar gecesi uyurken Zeynep beni uyandırıp bacaklarının arasında anormal bir ıslaklık hissettiğini söyledi. 'Bir şey olmaz akıntıdır'dedim. Ama ısrar ediyordu. Durumunun ciddi olduğunu anladım. Acilen Amerikan Hastanesi'ne götürdük. Bebek için hemen önlem aldım. Akciğerleri gelişmemişti. Bu durumu düzelten bir iğne yaptık. Doğum için 48 saat geçmesi lazımdı.

Çarşamba günü doğurtmayı planlıyorduk. Ama bir anda salı günü baktım ki ayaklarını indirmiş aşağıya. Olacak iş değil! O kadar susuzluğun içersinde nasıl döndüğünü ben bile anlamadım. Normal doğumlarda bebeğin kafayla gelmesi lazım. Ayaklarla, popoyla gelirse bu hiç hoş bir durum değil. Çarşamba günü bebeği sezaryanla alalım dedik. 1 kilo 400 gram dünyaya geldi. Şimdi kilo veriyor. Daha da zayıflıyor. Bu bebeklerin akciğerleri gelişmediği için solunum problemleri ortaya çıkar. Onu kaybetme korkusunu hala yaşıyoruz. Şu anda sadece çok fazla solunum aygıtına ihtiyacı yok. Kendi kendine birazcık nefes alıp veriyor ama şu anda basınçlı hava alıyor. Ufak doğanlarda önemli olan ilk iki gündür. Ondan sonra 1 hafta içersinde kendini belli eder. Diğer korkulan da kafa içerisinde kanama. Ufak bebeklerde böyle bir risk var. Böyle bir şey olursa da bebek yaşatmamakta da fayda var, çünkü sakat kalır.

Benim için önemli olan Zeynep'ti. Ona bir şey olmasın. Sonuçta çocuk yapabiliriz. Zeynep bebeğini ilk Cuma günü kucağına alabildi. Gelmeyen sütünü onun için çekmeye çalışıyor. Bir damla bile olsa vermek için çabalıyor, bebeği iyi olsun diye. Bizim bebek diğerleriyle kıyaslandığında daha savaşçı. Bayrama kadar iyi olsun da bize bayram hediyesi versin."

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title