Haberler

Besteci Necdet Koyutürk'ün mirasçıları Acun Ilıcalı'yı savcılığa şikayet etti

Güncelleme:

Ünlü besteci Necdet Koyutürk'ün mirasçıları, TV8'de yayınlanan ses yarışmasında Papatya adlı şarkının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu yapım şirketini savcılığa şikayet etti. Ilıcalı geçtiğimiz yıl da şarkıcı Demet Sağıroğlu'nun açtığı telif davasını kaybetmişti.

Ünlü besteci Necdet Koyutürk'ün mirasçıları, TV8 ekranlarından yayınlanan O Ses Türkiye'de 2019 yılında yarışmacı Hayal Hazan Dönen'in seslendirdiği Papatya şarkısı için Acun Ilıcalı'nın yapım şirketini savcılığa şikayet etti.

'ESERİN MANEVİ DOKUSU ZEDELENDİ'

Şarkının programda izinsiz bir şekilde seslendirildiğini ve sözlerinin yarışmacı tarafından değiştirildiğini söyleyen mirasçılar, eserin manevi dokusunun zedelendiğini kaydetti. Mirasçılardan Erdener Koyutürk, eserin orijinalliğinin dışına çıkıldığını ifade ederek, telif bedelinin de ödenmediğini bu nedenle de Ilıcalı'nın sahibi olduğu yapım şirketini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet ettiğini dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE TELİF DAVASINI KAYBETMİŞTİ

Daha önce de şarkıcı Demet Sağıroğlu ile besteci Görol Ağırbaş, kendilerine ait olan 'Arnavut Kaldırımı' adlı eserin yarışmalarda 16 kez izinsiz kullanılmasıyla sebebiyle ünlü televizyoncuya dava açmışlardı. Mahkeme, 55 bin 200'er liralık tazminatın 7 yıllık faiziyle Acun Medya Prodüksiyon şirketinden alınarak Sağıroğlu ve Ağırbaş'a ödenmesi yönünde karar vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Demet Sağıroğlu O Ses Türkiye Acun Ilıcalı Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

500

Yorumlar (10)

Bilen:

Adam bıçaklayanı veya hırsızlık yapanı salıyorlar , şarkı söylemek daha ağır ceza sanırım

13
2
yanıtYanıtla
aslında hiçbirşey bilmeyen:

tek suç adam bıçaklamak vehırsızlık yapmak sanıyosun ama bunu sanarken bile telif davalarının hırsızlııktan kaynaklandığını bilmiyosun . beyin lobların yerinde mi

yanıt1
yanıt1
TT:

Ticari bir programda kimin telif haklı eseri çalınırsa hak iddia edebilir. Bunu Acun medya gayet iyi biliyor sanıyorum ki hakkını aramayan biri çıkarsa parası cepte kalsın diye önceden telif hakkını ödemiyorlar. RTÜK bu konuda öncelikle telif hakkı zorunluluğunu şart koşarsa, bu paraları yarışma başında ödemek zorunda kalabilirler ki doğrusu bu. . .

9
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

adam parayı fazlası ile kazandığı için sıkıntı yok tazminatı öder geçer. .

0
6
yanıtYanıtla
Ulaa:

Ucuz yoldan para kazanmak isteyenler sıraya girdi avukatların işi bunlarr

1
5
yanıtYanıtla
yani:

avrupa da abd de bir diskotekte bir parça kaç kere çalarsa yapımcısının hesabına talif hakkı birimi yatar. Parça 60 yıl önce yapılmışta olabilir. Bugün dinleniyorsa parasını alır. Acunda biliyor da bilmemezlikten geliyor. Belkide cezaları ödemek telif harcırağını ödemekten daha ekonomik.

5
0
yanıtYanıtla
Fernando Hoze:

Eserin manevi dokusu zedelenmiş :D yav bu yargıyı kullanmada moda oldu . Amerikada mesela bunu meslek edinmiş insanlar var. Sırf tazminat için ona buna dava açıyorlar para kazanıyor uyanıklar. Bizde de öğrendi fırsatçılar yok esermiş telifmiş diyerek luzumsuzca yargıyı oyalıyorlar. Ne eseri kardeşim acun sayesinde kimsenin bilmediği bir eser duyulmuş reklamın yapılmış daha ne istiyorsun.

2
3
yanıtYanıtla
erman genç:

acun güya türkiyenin merhametli adil yardımsever çocuğu ama milletin eserini okutur sonra hakkını vermemek için çırpınır, , , ,

2
0
yanıtYanıtla
YASLI KURT:

Kuskaniliyo sun be evlatt

0
2
yanıtYanıtla
Marslı:

Fırsatçılar sizi. Bi şarkın söylendi diye hayırdır yani. Adam yerine konup şarkın söyleniyor kalkıp üç kuruş için rezil ediyorsun kendini.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title