Haberler

Altıoklar'ın Elince Kanıtı Var!

Mustafa Altıoklar, Selay Tozkoparan'ı Filmin Vizyona Girdiği Gün Asılan Bilboard Afişi Görüntüsüyle Yalanladı.

MUSTAFA ALTIOKLAR, SELAY TOZKOPARAN'I FİLMİN VİZYONA GİRDİĞİ GÜN ASILAN BİLBOARD AFİŞİ GÖRÜNTÜSÜYLE YALANLADI.

Mustafa Altıoklar geçtiğimiz ay, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun yaptığı, senaryosu Sırrı Süreyya Önder'e ait 'O... Çocukları' filminin afişinde yapımcı Selay Tozkoparan'ın 'Bir Selay Tozkoparan Filmi' ibaresini kullanarak kendisini eser sahibi olarak gösterdiğini ve yaratıcıların fikri hak mülkiyetine tecavüz ettiğini iddia etmişti.

Basında da büyük yankı bulan bu açıklamanın ardından Tozkoparan, Elele dergisine verdiği röportajda 'Filmin afişine 'Bir Selay Tozkoparan yapımı' yazdırdığınız için eleştirildiniz...' açıklamasına 'Çünkü 'yapımı' yerine 'filmi' yazdığımı sandılar. Bizim memlekette işler iyi gidince herkes kendini öne atar, biraz terslik çıkınca kaçar. Filmin ismi çok riskli olduğu için ortaya çıkıp sahip çıkmak istedim ama bu durum başka yerlere çekildi' diyerek yanıt vermişti.

Altıoklar'dan Tozkoparan'ın bu açıklamasına da yanıt geldi. Filmin 'Bir Selay Tozkoparan Filmi' yazılı bilbord afişini örnek gösteren ünlü yönetmen şunları söyledi: 'Uyarımız sonrasında, 'O... Çocukları' filminin yapımcısı, 'Bir Selay Tozkoparan Filmi' ibareli afişlerini toplamış ancak, içindeki kompleksi dizginleyemeyerek, yönetmenin isminin iki katı puntolarla ve en tepeye yerleştirmek kaydıyla 'Bir Selay Tozkoparan Yapımı' ibareli afişleri askıda bırakmıştı. Şimdi de dergiye kamuoyunu aldatmaya yönelik röportaj vermiş. İstanbul caddelerini bir hafta boyunca süsleyen billboardlarda görüldüğü gibi durum gayet açıktır.'

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title